Culinaire Vakantie

Eten is belangrijk en is een vakantie op zich
Een culinaire vakantie is een vakantie waarbij je nieuwe gerechten tegenkomt. Al dan niet zelf, onder begeleiding van een echte meesterkok, bereid.
Zelf koken in de vakantie is niet iets dat veel mensen direct een vakantie gevoel geeft. Maar het kan wel. Zeker als je een vakantie hebt waarbij je leert om nieuwe gerechten te creëren met behulp van een echte chef-kok. Daar kun je nog jaren plezier van hebben als je thuis weer eens iets lekkers moet klaarmaken. Tijdens de vakantie heb je natuurlijk ook nog tijd om de omgeving te bekijken en om lekker van de zon en de omgeving te genieten.

Mmmmm

Op de site mmmmm vind je informatie over koken met passie. Hier kun je Frans leren koken als je op vakantie bent in Zuid-Frankrijk. In gezelschap van familie of vrienden en onder professionele begeleiding kun je smaakvolle, regionale gerechten bereiden. En hierbij maak je gebruik van verse ingrediënten die je zelf plukt of uit de omgeving haalt.



Voor kinderen

Bij sommige reisorganisaties worden en wel eens creatieve vakanties georganiseerd en daar zitten ook kookvakanties bij. Je gaat dan koken in een echte kookstudio, verzint de lekkerste recepten en bakt de heerlijkste taarten! Een geweldige vakantie met lekker kokkerellen voor de kinderen die van dit soort dingen houden!

Bizarre gerechten van de wereld

Je wilt wel eens iets anders dan een pizza margherita of het zoveelste broodje hamburger? Benieuwd welke gerechten ze in andere landen eten? Op verschillende websites kun je soms heel speciale delicatessen vinden. Zoals ossenpenis, babymuizenwijn, elandenneuspudding of uitwerpselenkoffie.
Zoek maar eens en verbaas je over de dingen die gegeten worden. Heb je trouwens een zwakke maag dan is het misschien een idee om toch maar niet te kijken. Als je naar een vreemd ver land gaat weet je in ieder geval wat je eventueel kunt verwachten.

Frankrijk

Grote stukken rundvlees, twee hele uien met kruidnagels erin en een teen knoflook verdwijnen huppekee, zo in een grote pan. Opengesneden aardappelen worden opgevuld met laurierblad. Zo van het land, direct in de pan. Het is duidelijk, wijnboerin Marie-Hélène is niet van de kant-en-klare pakketten uit de supermarkt.
Zo begint een stukje geschreven over culinaire reizen.
Want dat is Frankrijk. Genieten van de wijnen en het eten van de Bourgogne. En dan het logeren tussen de fruitbomen! Een heerlijke vakantie met een culinair tintje. Het kan in een hotelletje zijn of op een camping. Gek op koken? Neem een culinaire vakantie.

Mepal

En iedereen die wel eens kampeert kent natuurlijk de het sterke en lichte mepal servies. En nu kun je daar goedkoop aan komen en dat is handig als je van culinair genieten houd en geen zware dingen mee wilt nemen. Kijk op Mepal met korting

Andere tips


 













Merapi Tout & Travel