101 vakantietips
Home
Algemeen
Alleenstaande
Attractieparken
Autovakantie
Autoverhuur
Avontuurlijk
Babyvakantie
Backpackvakantie
Biervakantie
Brochures
Bungalowvakantie
Busreizen
Christelijkevakantie
Cruise
Culinaire Vakantie
Cultuurvakantie
Ecotoerisme
Familievakantie
Fietsvakantie
Goedkoop
Groepsreizen
Hotelvakantie
Huisdierenvakantie
Internetboekingen
Jeugdvakantie
Kampeervakantie
Kerstdagen
Kindervakantie
Knutselen
Landenvakantie
Lastminute
Liftvakantie
Logeren
Mindervalide
Motorvakantie
Museums
Naturisme
Nieuwsbrief
Paardrijvakantie
Prijsvragen
Rondreis
Routeplanners
Safari
Skivakantie
Speciaal/apart
Sportvakantie
Stedenreizen
Strandvakantie
Tienervakantie
Tijdschriften
Treinvakantie
Tuinvakantie
Vaarvakantie
Vakantiefoto's
Vakantiestress
Veiligheidthuis
Vliegreis
Vliegtickets
Vliegvakantie
Vliegvelden
Wandelen
Watersport
Weekendjeweg
Werkvakantie
Winkelen
Wintervakantie
Zeilvakantie
Zoeken
Zomervakantie
Zonvakantie
Zuipvakantie

Alle ActiviteitenLinks

Disclaimer  Jeugdvakantie


  De jeugd wil ook wat en dat is meer actie in de vakantie want alleen de in zon hangen is niets.
  Er zijn verschillende organisaties die de jeugd lekker kunnen bezig houden tijdens hun vakantie. Ze kunnen veel spannende dingen ondernemen en hebben zo een vakantie die ze niet snel zullen vergeten.

  Vakantiekampen
  De Stichting Vakantie Kampen zet zich in voor kinderen van 7 tot 17 jaar. En dat doen ze al 25 jaar. Ze bieden kinderkampen met de duur van 1 week. Zo organiseren ze zeilkampen, tentenkampen en een actiefkamp. Omdat ze alleen met vrijwilligers werken zijn de kosten voor deelname zeer laag.

  Vlotvaren
  Altijd goed voor een spetterend plezier. Je knoopt palen en tonnen aan elkaar tot een vaarbare constructie. Je neemt de proef op de som met de tewaterlating. Samen sterk! Of niet...?
  En ook survival kun je op een dag doen. Op zo'n dag ga je er flink tegenaan. Je vaart een pittig eind, klimt langs een touw tegen de brug op, je schiet met handbogen, gaat mountainbiken en tot slot: 'bridge diving' - in de kajak twee meter van de brug afduiken - en een touwbrug met catcrawl-techniek.
  En als laatste ook nog noemen het bosbikkelen met kompasloop. Je loopt met kaart en kompas via een aantal opdrachten naar het Bikkelbos: de martelspeeltuin van touw, ruwhouten balken, indianenbrug, slingerende autobanden en natuurlijk de waterbak met het klauternet. Lekker beesten in de bomen op drie meter boven de grond. Garantie: drie dagen spierpijn.  Sterrenkunde
  Op de volgende site kun je lezen over sterrenkundekampen . Voor kinderen die geinterresseerd zijn in sterren en planeten houdt de kongerenwerkgroep voor sterrenkunde sterrekundekampen. Behalve het bestuderen van de hemel is er ook volop tijd voor zwemmen, sport en spel.
  Ook op de site van de Nederlandse Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde lees je over sterrenkundekampen en ruimtevaartkampen. Zij organiseren zulke trips al meer dan 25 jaar. Op deze kampen wordt er ook heel veel gedaan. Natuurlijk sterren kijken en sterrebeelden leren. Ook een cursus wordt er gegeven waar je een echt diploma kan verdienen. En buiten deze dingen zijn er ook hier andere activiteiten zoals klimmen, waterzakgevechten, bouwen van dammen enz. En er is nog veel meer te lezen op de site van de Nederlandse Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde .

  Zomerkamp
  Met de JNM (Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie) kun je met andere jongeren van 12 tot 25 jaar op kamp of excursie de natuur in. Ze gaan dan bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en libellen kijken. Deze activiteiten zijn er het hele jaar door, in heel Nederland en soms ver daarbuiten. Je kunt ze vinden op de website: zomerkamp.nl

  Telefoonkaart
  Bel op vakantie niet elke dag je familie en vrienden om te vertellen dat de zee zo blauw is en het weer geweldig. Bellen en gebeld worden in het buitenland kan een dure grap zijn. Om te voorkomen dat je in het buitenland wordt gebeld op je mobieltje, is het handig om oproepen direct door te laten sluizen naar je voice-mail.
  Een telefoonkaart is een stuk voordeliger.

  Vliegeren
  Een leuke activiteit is ook vliegeren. Op de site van vliegerwereld vind je heel veel informatie over vliegeren. Hoe je een lvieger moet maken maar ook hoe je kan beertje droppen. Daar heb je vast nog nooit van gehoord! Maar dat gaat veranderen als je dit op de site vliegerwereld hebt gelezen. Eigenlijk zou het knuffel droppen moeten heten, maar ooit is iemand met zijn eigen beertje begonnen, en heeft het toen beertjes droppen genoemd.

  Aardbeien
  Voor kinderen die van aarbeien houden is het Aardbeienland heerlijk. Alles draait hier om de aarbei. Een aarbeientuin, aarbeienkabouterbos, aardbeienmuseum en zelfs een veldje waar je zelf aarbeien kan plukken!

  Attractiepark er bij?

  voor vakantie en gratis toegang tot attractieparken in Brabant
  Brabantse gastvrijheid, betaalbare kwaliteit én gratis & onbeperkt naar acht vrolijke attractieparken. Dat zijn de ingrediënten van een verblijf bij Libéma Vakantieparken. Dat is weer eens iets anders en natuurlijk erg leuk voor de kinderen.

  Zie ook
  kindervakantie en tienervakantie


Vakantiemail
Aan het surfen op het werk? Iets leuks gevonden?
Stuur deze pagina door naar uw e-mail adres zodat u thuis door kunt gaan!
Stuur nu meteen de e-mail!