101 vakantietips
Home
Algemeen
Alleenstaande
Attractieparken
Autovakantie
Autoverhuur
Avontuurlijk
Babyvakantie
Backpackvakantie
Biervakantie
Brochures
Bungalowvakantie
Busreizen
Christelijkevakantie
Cruise
Culinaire Vakantie
Cultuurvakantie
Ecotoerisme
Familievakantie
Fietsvakantie
Goedkoop
Groepsreizen
Hotelvakantie
Huisdierenvakantie
Internetboekingen
Jeugdvakantie
Kampeervakantie
Kerstdagen
Kindervakantie
Knutselen
Landenvakantie
Lastminute
Liftvakantie
Logeren
Mindervalide
Motorvakantie
Museums
Naturisme
Nieuwsbrief
Paardrijvakantie
Prijsvragen
Rondreis
Routeplanners
Safari
Skivakantie
Speciaal/apart
Sportvakantie
Stedenreizen
Strandvakantie
Tienervakantie
Tijdschriften
Treinvakantie
Tuinvakantie
Vaarvakantie
Vakantiefoto's
Vakantiestress
Veiligheidthuis
Vliegreis
Vliegtickets
Vliegvakantie
Vliegvelden
Wandelen
Watersport
Weekendjeweg
Werkvakantie
Winkelen
Wintervakantie
Zeilvakantie
Zoeken
Zomervakantie
Zonvakantie
Zuipvakantie

Alle ActiviteitenLinks

Disclaimer  Minder Valide


  Ook de lichamelijk gehandicapten en minder validen mensen willen graag op vakantie. Dat is niet altijd even makkelijk en vaak is het ook financieel niet altijd goed te doen omdat alles duurder wordt met veel speciale hulpmiddelen.
  Op deze pagina wat hulp voor een fijne dag of vakantie.

  Gehandicaptenreizen
  Ben je reislustig, wilt je je grenzen verleggen, maar voel je je hierin beperkt door je lichamelijke handicap? Dan ben je bij Gehandicaptenreizen aan het juiste adres! Gehandicaptenreizen organiseert begeleide groepsreizen voor mensen met een licht lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

  Stichting Ichthusreizen
  De doelstelling van de stichting Ichthus is het organiseren van vakantiereizen (groepsreizen) voor lichamelijk gehandicapten en minder validen. Het is een christelijke stichting, wat inhoudt dat de Bijbel, Gods Woord als uitgangspunt en leidraad is gekozen voor het vormgeven van de inhoud van de vakantie. De vakanties van Stiching Ichthus vinden plaats in de maanden juni, juli en augustus en zijn over het algemeen 10-daagse vakanties. Meer info zie Ichthusreizen .

  Bungalow
  Hogeboonvakantieparken hebben ook Mindervalide accommodaties. Deze bungalows hebben diverse aanpassingen voor minder valide mensen zodat ze goed hun vakantie kunnen vieren. Kijk op de site rustig naar de verschillende bungalows omdat ze niet allemaal dezelfde aanpassingen hebben.
  Kijk voor:

  Wandelroutes
  Wandelroutes zijn vaak erg leuk en mooi om te volgen. Maar met een rolstoel is het alleen vervelend als er dan op een route opeens allerlei zandpaden en hobbelige weggetjes blijken te zitten. Dan is het handig om te weten of de route wel te volgen is met de wielen. Er zijn speciale websites voor rolstoelgebruikers. Kijk bijvoorbeeld op Rolstoelroute.nl of op de website Natuurzonderdrempels.nl  Logeerhuis Eigendraads
  Een logeerhuis bestemd voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking of gedragsproblematiek zoals ADHD, autisme, of een leerstoornis. De opvang wordt gefinancieerd middels een Persoonsgebonden Budget. Het kind heeft dan ook een indicatie van RIO of LCIG nodig. Voor meer informatie kijk op de site van Logeerhuis Eigendraads

  Zonnebloem LinQ
  Onder de noemer de Zonnebloem LinQ presenteert de Zonnebloem georganiseerde jongerenvakanties in binnen- en buitenland. Het vakantieprogramma van de Zonnebloem is dus zeker niet alleen voor ouderen bedoeld. Ook reislustige jongeren met een handicap onder de 45 jaar zijn bij de Zonnebloem aan het juiste adres. Voor meer info kijk op de website Zonnebloemlinq.nl

  Picture vakanties
  Picture Vakanties is opgezet door mensen uit de zorg, verleent service op het gebied van aangepaste vakanties, geeft advies, over de verschillende mogelijkheden en helpt indien gewenst te zoeken naar een geschikt adres. Alle accommodaties op onze site, worden door ons bekeken. (behalve in het buitenland). Voor meer info kijk op Picture Vakanties .

  Gratis zeilen voor mindervalide kinderen.
  Stichting One fine day maakt geheel verzorgde zeildagen voor mindervalide kinderen, kinderen die het nodig hebben om er even een dagje tussenuit te gaan en met een stralende lach terug te komen. Wanneer u iemand of een groepje kinderen weet die ook zon dag verdienen! Kijk dan even op de website van One fine day . Ook is alle steun voor het goede doel van harte welkom.


Vakantiemail
Aan het surfen op het werk? Iets leuks gevonden?
Stuur deze pagina door naar uw e-mail adres zodat u thuis door kunt gaan!
Stuur nu meteen de e-mail!