101 vakantietips
Home
Algemeen
Alleenstaande
Attractieparken
Autovakantie
Autoverhuur
Avontuurlijk
Babyvakantie
Backpackvakantie
Biervakantie
Brochures
Bungalowvakantie
Busreizen
Christelijkevakantie
Cruise
Culinaire Vakantie
Cultuurvakantie
Ecotoerisme
Familievakantie
Fietsvakantie
Goedkoop
Groepsreizen
Hotelvakantie
Huisdierenvakantie
Internetboekingen
Jeugdvakantie
Kampeervakantie
Kerstdagen
Kindervakantie
Knutselen
Landenvakantie
Lastminute
Liftvakantie
Logeren
Mindervalide
Motorvakantie
Museums
Naturisme
Nieuwsbrief
Paardrijvakantie
Prijsvragen
Rondreis
Routeplanners
Safari
Skivakantie
Speciaal/apart
Sportvakantie
Stedenreizen
Strandvakantie
Tienervakantie
Tijdschriften
Treinvakantie
Tuinvakantie
Vaarvakantie
Vakantiefoto's
Vakantiestress
Veiligheidthuis
Vliegreis
Vliegtickets
Vliegvakantie
Vliegvelden
Wandelen
Watersport
Weekendjeweg
Werkvakantie
Winkelen
Wintervakantie
Zeilvakantie
Zoeken
Zomervakantie
Zonvakantie
Zuipvakantie

Alle ActiviteitenLinks

Disclaimer  Naturisme


  Het bijzondere van naturisme is, dat het heel gewoon is. Ben je hier een liefhebber van dan wil je natuurlijk ook een groot deel van je vakantie zo doorbrengen.
  Naturisme werd jaren geleden ten onrechte nog gezien als iets onbetamelijks, tegenwoordig heeft het naturisme een belangrijke plaats veroverd in de harten van velen. Naaktheid wordt door mensen die daar open voor staan ervaren als een bevrijdende, puur positieve bijdrage aan de kwaliteit van ons bestaan.

  Camping
  Er zijn speciale campings voor naturisme. Daar kun je lekker rondlopen zonder kleren.

  Naaktstrandje
  De Groene Ster is een recreatiegebied, gelegen aan de oostzijde van Leeuwarden. In het gebied bevinden zich, zonneweiden, stranden, waterplassen, bos en wandelpaden. Op een gedeelte van de Groene Ster is sinds 1974 naaktrecreatie toegestaan. Dit deel van de Groene Ster is bestemd voor naturisten, nudisten en naaktrecreanten. Het strandje ligt op een eiland van circa 3,5 hectare, en is bereikbaar via een brug. Het Naaktstrandje Groene Ster heeft het een eigen website: www.strandje.nl  NFN
  De Naturisten Federatie Nederland heeft ook een eigen website. De NFN waakt over de acceptatie van naaktrecreatie. Ze adviseren bij de aanleg van nieuwe naaktstranden en helpen bij het in stand houden van de bestaande stranden. Ook treden ze regelmatig naar buiten via de media. Ze streven naar een juist beeld van naaktrecreatie bij een groot publiek, en geven daarom zoveel mogelijk open en eerlijke voorlichting.
  Bij de NFN zijn ruim zestig naturistenterreinen aangesloten. Kleine knusse campings bij de boer of grote terreinen met uitgebreide faciliteiten voor zowel dagjes uit als langere vakanties. Een bosrijke omgeving of tussen de weilanden, er is voor elk wat wils. Daarom kun je op 'de NFN' terreinen ongestoord en veilig bloot ontspannen.

  Puur natuur
  In Doetinchem heb je de naturistische zwem- en sport vereniging Puur Natuur . Doel van deze vereniging is het bevorderen van naturistische zwem- en sportmogelijkheden in Doetinchem en omstreken. Puur Natuur huurt het gehele jaar, uitgezonderd de zomervakantie, een gedeelte van het zwembad Rozengaarde te Doetinchem. Lekker natuurlijk zwemmen in je blootje.
  Ook in zwembad 'De Koploper' in Lelystad kun je naakt zwemmen. De vereniging Naqua huurt daar regelmatig het zwembad af.

  Frankrijk
  Een prachtig vakantieland is natuurlijk Frankrijk. Ook daar zijn heel veel naturistische campings. Ze zijn allemaal overzichtelijk, ingedeeld in regios, op de site Naturistencampings in Frankrijk te vinden.


Vakantiemail
Aan het surfen op het werk? Iets leuks gevonden?
Stuur deze pagina door naar uw e-mail adres zodat u thuis door kunt gaan!
Stuur nu meteen de e-mail!