101 vakantietips
Home
Algemeen
Alleenstaande
Attractieparken
Autovakantie
Autoverhuur
Avontuurlijk
Babyvakantie
Backpackvakantie
Biervakantie
Brochures
Bungalowvakantie
Busreizen
Christelijkevakantie
Cruise
Culinaire Vakantie
Cultuurvakantie
Ecotoerisme
Familievakantie
Fietsvakantie
Goedkoop
Groepsreizen
Hotelvakantie
Huisdierenvakantie
Internetboekingen
Jeugdvakantie
Kampeervakantie
Kerstdagen
Kindervakantie
Knutselen
Landenvakantie
Lastminute
Liftvakantie
Logeren
Mindervalide
Motorvakantie
Museums
Naturisme
Nieuwsbrief
Paardrijvakantie
Prijsvragen
Rondreis
Routeplanners
Safari
Skivakantie
Speciaal/apart
Sportvakantie
Stedenreizen
Strandvakantie
Tienervakantie
Tijdschriften
Treinvakantie
Tuinvakantie
Vaarvakantie
Vakantiefoto's
Vakantiestress
Veiligheidthuis
Vliegreis
Vliegtickets
Vliegvakantie
Vliegvelden
Wandelen
Watersport
Weekendjeweg
Werkvakantie
Winkelen
Wintervakantie
Zeilvakantie
Zoeken
Zomervakantie
Zonvakantie
Zuipvakantie

Alle ActiviteitenLinks

Disclaimer  Paardrijvakantie


  Paardrijden is actief en sportief!
  Voor de actieve en sportieve paardenliefhebber is er zeker een arrangement te vinden! Als je zelf een paard hebt of het hele jaar door paardrijdt bij een manage in de buurt dan kan je in je vakantie daar ook van genieten. Elke dag weer. Een ruitervakantie in een exotische bestemming is tenslotte een van de mooiste manieren om als paardenliefhebber vakantie te vieren.

  Je kan ook speciale arrangementen boeken. De aangeboden arrangementen variëren van jeugdkampen, dagtochten, (men)cursussen, trektochten, safari-tochten door Afrika en stationaire programma's tot aan spectaculaire en tevens leerzame ranchvakanties in Amerika en Canada.  Paard en Tourisme
  De Stichting Hippisch Toerisme Nederland heeft de afgelopen paar jaren door de mooiste delen van Nederland routes voor ruiter en koetsier uitgezet. Vanzelfsprekend ook in de Achterhoek en in Twente. Verschillende Achterhoekse en Twentse ondernemers hebben als aftakking van deze landelijke hoofdroutes korte routes uitgezet. Zodoende is het nu mogelijk op tal van plaatsen in de Achterhoek een korte paardrijtocht te maken. U hebt in de Achterhoek en in Twente keus uit liefst duizend kilometer bewegwijzerde routes! Veel meer informatie kan je vinden op: Paardrijden in Nederland .

  Frankrijk
  Je bent op zoek naar een paardrij-vakantie? maar je reisgenoten willen wat anders? Zoals moutainbiken, wandelen, zwemmen, quadrijden luieren? Dan kun je eens kijken op de site van Pradis vakanties . Het natuurpark ‘Livradois-Forez‘ in de Franse Auvergne, 300.000hectare ongerepte natuur. Het mekka voor de actieve natuurliefhebber te paard!

  Witte hengsten
  Wie kent niet de beroemde witte hengsten van de spaanse rijschool in Wenen? Wil je zelf een lippizaner berijden! Dit kan in Lipica in Slovenië. Lipica beschikt over drie moderne binnen maneges en meerdere rijplaatsen in de openlucht. De hele dag trainen de instructeurs met hun paarden en zijn er lessen, hetgeen een interessant en leerzaam schouwspel is. En afhankelijk van het door u gekozen arrangement rijdt u één- of tweemaal per dag, in principe steeds op dezelfde tijd. Wil je er meer over lezen kijk dan op Lipica Travel

  Polen
  Op de site van familiepension Jaskolka lees je over de mogelijkheden van paardrijden daar in de buurt. Indien je van "mennen" houdt, hebben ze ook Tinkers die in tweespan voor de kar geplaatst kunnen worden en kun je op een heel andere wijze de omgeving verkennen. De omgeving is prachtig en uitermate geschikt om te rijden/galopperen.

  Kijken
  Op de Military in Boekelo kun je kijken naar cross, dressuur en springen van topruiters. Rondom de wedstrijden is ook een heel programma gepland.


Vakantiemail
Aan het surfen op het werk? Iets leuks gevonden?
Stuur deze pagina door naar uw e-mail adres zodat u thuis door kunt gaan!
Stuur nu meteen de e-mail!