Landenvakantie H


Op vakantie gaan kan in heel veel landen. Als er speciale links zijn naar een bepaald land met de letter H dan vind je dat op deze pagina.

Honduras

Honduras is een land in Centraal-Amerika met in het noorden de Caribische Zee en in het zuiden de Golf van Fonseca, een deel van de Grote Oceaan. De hoofdstad van het land is Tegucigalpa. Er zijn in het land diverse bezienswaardigheden zoals de Ruinas de Copán. Dit zijn de duizenden jaren oude ruďnes van een van de belangrijkste steden van de Maya's. Dit waren de oorspronkelijke bewoners van Centraal-Amerika.
Ook heel mooi zijn de Pulhapanzák-watervallen. Een schitterend natuurpark met een systeem van watervallen met als hoogtepunt de grootste waterval waar de rivier Rio Lindo 100 meter omlaag valt.
Men spreekt er Spaans.Hongarije

Hongarije ligt in Centraal-Europa. Het land beslaat een deel van een grote laagvlakte die in het westen wordt omsloten door de Alpen en in het noorden en oosten door de Karpaten. De grote attractie van Hongarije is natuurlijk de stad Boedapest gelegen aan de Donau. Deze hoofdstad heeft een rijke cultuur. Buiten de stad vind je kastelen en ruďnes.
Hongarije heeft een turbulente historie. Het land is omringd door zeven landen en toch vind je nergens in Europa zo’n karaktervolle cultuur. Ook heel verschillend is de natuur in Hongarije. Er zijn al tien nationale parken in Hongarije die allemaal bezocht kunnen worden. Hongarije is ook een echt paardenland waar je met je paard trektochten kunt maken. Of kom tot rust in een van de ruim 300 bronnen met "geneeskrachtig" water.
Een heel bekende plek voor een zonnige zomervakantie is het Balatonmeer. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en het water is ondiep, rustig en lekker warm.
Men spreekt er Hongaars.Andere landen

Klik op een link hieronder als je een land zoekt met een andere beginletter.

Landenvakantie A Landenvakantie B Landenvakantie C
Landenvakantie D Landenvakantie E Landenvakantie F
Landenvakantie G Landenvakantie H Landenvakantie I
Landenvakantie J Landenvakantie K Landenvakantie L
Landenvakantie M Landenvakantie N Landenvakantie O
Landenvakantie P Landenvakantie Q Landenvakantie R
Landenvakantie S Landenvakantie T Landenvakantie U
Landenvakantie V Landenvakantie W Landenvakantie X
Landenvakantie Y Landenvakantie Z


 


Andere tipsMerapi Tout & Travel

Merapi Tout & Travel