Attractieparken

Koop je attractie tickets op voorhand
Een dagje uit voor het hele gezin.
In veel vakanties komt het wel voor dat je met het gezin een dagje uit gaat naar een attractiepark of een dierentuin. En er zijn er best veel in Nederland (of net over de grens). Nog sneller, nog hoger, nog spectaculairder of juist heel interessant. Maar ook voor de kleintjes om gewoon leuk te spelen in een leuke grote speeltuin. Elk jaar komen er wel weer nieuwe attracties bij in de verschillende parken. Hieronder vind je de omschrijvingen van een aantal van die parken.
Je kan voor heel veel parken en evenementen korting krijgen door online te kopen.

Maar eerst even een handig plaatje voor kinderen.
Waar is uw kind opeens!
Het kan maar zo gebeuren dat je je kind even uit het oog verliest op een attractiepark. Ze zijn soms zo vlug!
Daarom is het handig om uw kind een sos armbandje te laten dragen. Hierop staan onuitwisbaar zijn of haar naam en een telefoonnummer (Mobiel!). Belangrijke gegevens die helpen uw kind weer snel bij u terug te brengen mocht het een keer verdwaald zijn op een attractiepark.

Walibi World

Walibi World biedt een dag vol spannende belevenissen voor iedereen. Of je nu van avontuur en sensatie houdt of lekker wilt ontspannen, het kan allemaal. Van de Splash Battle tot Goliath, met meer dan 50 attracties en shows zorgt Walibi World voor een dag die eruit springt!Efteling

Treed binnen in de Wereld vol Wonderen waar sprookjes, zoals Roodkapje en Repelsteeltje met je op de loop gaan. Waar je oog in oog staat met de natuur in de nieuwe attractie PandaDroom of waar je magische momenten beleeft in de Wonderlijke Efteling Show in het nieuwe Efteling Theater. Waar je de snelheid, spanning en sensatie voelt in een van de achtbanen.
Ik vind zelf het ouderwetse spookslot nog steeds er leuk om te bezoeken. Waarschijnlijk omdat dit bij mij als klein kind een diepe indruk heeft achtergelaten.

Leuk cadeau

Zoek je nog een leuk cadeau voor iemand die van attractieparken houdt dan is dit misschien wel iets. Je geeft een bon voor toegang tot een attractiepark met eventueel extra's zoals wat te eten. Deze kun je gratis maken op Geefeentegoedbon.nl Helemaal met eigen teksten, fonts, achtergrond en meer. Probeer het uit. Leuk om te geven.

Slagharen

Kom met familie of vrienden naar Slagharen en geniet van een avontuurlijke korte vakantie in één van onze unieke, compleet ingerichte wigwamtenten. En natuurlijk genieten van meer dan 40 attracties in het attractiepark, zwembaden, wervelende shows en acts.

Speelstad Oranje

Botsen, varen, klimmen, glijden, zwieren, draaien, fietsen, schommelen, wippen, snoepen, racen, golfen, kegelen, gezellig op een terrasje zitten en zélfs dromen!! Een groot plezier voor kinderen. Een magasuperspeeltuin, en nog overdekt ook! Speelstad Oranje

Speeltuin

De grootste speeltuin van Nederland De Linnaeushof te Bennebroek. Wie kent deze niet van het schoolreisje? Dit ware paradijs voor kinderen mist weliswaar spectaculaire achtbanen of wilswaterbanen maar ook de lange wachtrijen ontbreken. Hier gaan de kinderen op in hun eigen wereld en rennen overal naar toe. Heerlijk zo bezig zijn, de dag vliegt om. Zeker een leuk idee om dit een dagje te doen als je vakantie hebt.
De site van Linnaeushof verteld je er alles over!

Ontdekkingscentrum Aeolus

Aeolus is een avontuurlijk ontdekkingscentrum in Sexbierum. Bij Aeolus kan ieder kind zich helemaal uitleven. De kinderen van 1 t/m 14 jaar kunnen rennen, springen, klimmen en er is heel veel om te ontdekken. Ook voor de volwassenen is het ontdekkingscentrum een leuke ervaring! Niet alleen binnen is er veel ruimte, ook op het buitenspeelterrein vind je leuke attracties zoals: een levensgrote Mig-21, een Brandaris klimtoren een bungeetrampoline en nog vele andere leuke dingen.
Kijk voor veel meer informatie op Avontuurlijk ontdekkingscentrum Aeolus

Dierentuinen

Als het gaat om dierentuinen zijn we erg verwend in Nederland. Her en der liggen prachtige parken waar veel aandacht wordt besteed aan de huisvesting en het welzijn van de dieren. De dierentuin is natuurlijk ook leuk om te bezoeken. Een dagje beesten kijken is altijd wel leuk. Voor deze attracties kun je kijken op de pagina dierentuinenToverland

Superspannende attracties worden in Toverland op unieke wijze gecombineerd met grootschalig binnen én buiten spelen. De attracties zijn zowel voor kinderen als volwassenen geschikt. Het hele jaar open.

Avonturenpark Hellendoorn

Durf jij te dansen met Tarantula? Een nieuw avontuur in Avonturenpark Hellendoorn: Tarantula Magica! De Mexicaanse Maya krijger Tarantula danst zijn rituele dans. Doe met hem mee en ondervind wat zijn magische krachten met je doen. Al spinnend raak je in vervoering en kom je in zijn wereld terecht. En er is nog veel meer te beleven.

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een wereldwijd bekend bedrijf met veel beroemdheden. Ze hebben een kleurrijk verleden en ze entertainen gasten al meer dan 200 jaar. De beroemdste mensen in was gegoten wachten tot je met ze op de foto gaat.

Duinrell

Op de site van Duinrell vind je informatie over kamperen op Vakantiepark Duinrell. Als je in de zomermaanden vakantie viert in het park dan mag je gratis elke dag naar het attractiepark!
Een attractiepark dat iets heeft met water. Voel de spetters van de Splash, zweef door de lucht in de Aqua Swing, tol rond in de Mad Mill en geniet in de vele andere spannende attracties. Ook het Tikibad is geweldig. Een tropische waterwereld waar glijden tot een kunst is verheven. En voor de allerkleinste zijn er ook spannende sprookjes te zien.
Duinrell daar kikker je van op. :-) Duinrell

Madurodam

De grote steden in miniatuur, dat is waar madurodam bekend van is. U bent er toch ook wel eens geweest? Kinderen vinden het prachtig om alle kleine dingen te zien en zelf leer je veel van Nederland. Voor meer informatie surf je naar Madurodam

Space Expo

De wat ouderen onder ons weten het wellicht nog: de lancering van een Ariane-raket of de eerste stappen van mensen op de maan einde jaren zestig en begin jaren zeventig. In het Space Expo in Noordwijk wordt dit alles opnieuw zichtbaar en zelfs voelbaar gemaakt.

Bobbejaanland

Vlak over de grens, op een klein half uurtje vanaf Breda en Eindhoven ligt Bobbejaanland, Europa's enige echte familiepark voor jong en oud. Je vindt er meer dan 55 attracties waaronder 5 sensationele achtbanen, 4 spetterende wildwaterbanen, een echt Cowboy dorp, Indianenmuseum en een kinderparadijs met de grootste indoor speeltuin ter wereld. Kijk op Bobbejaanland voor meer informatie.

Koningin Juliana Toren

Het leukste dagje uit beleef je bij familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn! In de meer dan 60 te gekke attracties raak je niet uitgespeeld. En vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de nieuwe show 'Jul en het magische laboratorium'.
Koningin Juliana Toren

Beekse Bergen

Bij Beekse Bergen hebben we het natuurlijk over het safaripark! Maak in het grootste dierenpark van Nederland kennis met meer dan 100 soorten dieren en bezoek de roofvogeldemonstratie. En er is ook Speelland Beekse Bergen. Meer info op Beekse Bergen .
Je kan er ook aan de rand op Beekse bergen vakantieparken logeren en dan direct het Safaripark bezoeken.

Plopsa

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, heeft ondertussen al 3 parken: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevordenen in Nederland. Ontmoet Samson & Gert, Bumba, Kabouter Plop en Piet Piraat in een mooi en overdekt eigen themapark Plopsaland. Hier kunnen kinderen zich naar hartelust uitleven op alle leuke attracties.
Koop nu online tickets voor Plopsaland Korting

 


Andere tips

Indonesië reizen

Canvas
HolidaysCewe
Fotoservice