Kampeervakantie


Je hoofd uit de tent steken en uitzicht hebben op een groot meer of een kabbelende beek. Als dat geen vakantie gevoel is.
Kamperen kan natuurlijk ook met een caravan of een camper in plaats van een tent. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is lekker ontspannen verblijven in de buitenlucht. Kamperen is dan ook erg populair. En dat is niet voor niets want kamperen is natuurlijk een avontuurlijke vakantie waarin niets hoeft en alles mag en natuurlijk veel vrijheid. En je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt, op ťťn plaats blijven of rondtrekken, grote of kleine campings bezoeken en het kan in ieder land!

Kinderen

Vooral voor kinderen is een is tentkamperen een onvergetelijke ervaring. Ze kunnen lekker hun gang gaan in de natuur, spelen met vele andere kinderen en zijn ook nog eens lekker gezond in de buitenlucht bezig.
Als je gaat beginnen met kamperen dan hoef je niet meteen een hele uitrusting te kopen. Je kunt het beter eerst proberen en kijken of het bevalt. Daarna kun je altijd meer eigen spullen gaan kopen. Dus eerst maar kijken of het wat is.

Heel jonge kinderen

Ga je kamperen met heel jonge kinderen houdt dan ook rekening met de kampeerplaats zelf. Ga bijvoorbeeld niet vlak naast een groot water staan omdat je de kinderen gewoon niet de hele dag in de gaten kan houden. En dicht bij water kan dan een niet zo'n handige plek zijn.
Zijn de kinderen nog wat kleiner dan is het handig om ze een polsbandje met naam om te geven. En natuurlijk ook met een telefoonnummer zodat men altijd even kan bellen als het kind uit je zicht verdwenen is. Vergeet bij het telefoonnummer niet om het landnummer (031 voor Nederland) te vermelden want anders bereikt men in het buitenland een lokaal mobiel nummer!

Sprookjescamping

Er is ook een sprookjescamping! Met een waterparadijs, een elfenvijver, sprookjestheater en een kasteelkeuken. De mooiste en kindvriendelijke familievakantie van Nederland. Meer info op: Sprookjescamping .Huren

Als je geen eigen tent of caravan hebt, maar wel wilt kamperen dan kun je ook een tent of caravan huren. Dat is zeker een aanrader als je nog niet weet wat je wilt maar ook als je gewoon niet teveel wilt investeren in een complete kampeeruitrusting.
Via specialisten in campingvakanties, kun je een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan reserveren. Ze hebben ruim 175 campings in haar programma, in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje en KroatiŽ.
Je kunt kijken bij Canvas Holidays
Zij hebben kampeervakanties in bungalowtenten en/of stacaravans, gecombineerd met het heerlijke buitenleven maar met het comfort van thuis. Keycamp biedt kampeervakanties aan in 7 Europese landen inclusief Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, KroatiŽ, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.
Een nadeel is natuurlijk dat je niet zelf uit alle campings in een land kan kiezen omdat je gebonden bent aan de aangeboden campings van de verhuurder.

RCN

Ze beschikken bij RCN over zeventien vakantieparken in Nederland en Frankrijk, met ieder een eigen karakter en een unieke ligging in de natuur. Dankzij die verscheidenheid kunnen ze je altijd een vakantie bieden die bij je past. Kijk voor meer info op Kamperen bij RCN

Tent

Probeer een tent op een vlakke egale plek neer te zetten. En bij voorkeur in de schaduw. Lukt dit niet zet de tent dan zo neer dat in ieder geval je hoofd hoger ligt als je gaat slapen.
Wel eens gelezen maar weet niet of het echt veel uitmaakt. Als je een kunststoftent hebt vouw hem tijdens het vervoer niet op maar maak gewoon de ritsen los en prop het geheel dan zo in de hoes. Op de lange duur is dit beter voor de stof.
En als je weer vertrekt laat de kampeerplek achter zoals je hem gevonden hebt. Schoon. Maar was het toch een rommeltje toen je kwam doe dan je best en laat het toch schoon achter.

Safaritenten

Een tussenoplossing van een bungalow en een tent is een Safaritent op een Landal park. Mede door de overkapte veranda met robuuste meubelen bieden de safaritenten een unieke buitenbelevenis. Ziet u zichzelf hier al zitten op een warme zomeravond? U bent tijdens een verblijf op Landal nog nooit zů dicht bij de natuur geweest.

Met de camper

Het is met de camper niet altijd kamperen maar het kan natuurlijk wel. Bijvoorbeeld op de site Er op uit met de camper lees je camperverhalen waarbij ook het kampeerterrein wel wordt aangedaan.
Niet zo verkeerd want op een kampeerterrein heb je ook als camper bezitter vaak veel meer ruimte ter beschikking als op een camperplek. Dit is namelijk vaak niet meer dan een parkeerplek, wat leuk is voor een nachtje slapen maar meer ook niet.
Een camper heeft ook een goede verzekering nodig vooral ook omdat het je vervoermiddel is en je dus zeker vervangend vervoer nodig hebt als er iets mer de camper gebeurd. Kijk hiervoor zeker even bij de ANWB camperverzekering

Georganiseerd

ACSI Kampeerreizen
Zij organiseren al meer dan 25 jaar rondreizen waarbij kampeerders met een eigen caravan, camper of alleen met de auto reizen. Iedereen rijdt van camping naar camping in haar eigen tempo. Onderweg is er voldoende te zien en zijn er diverse stops te maken. Een reisleidersechtpaar is aanwezig om de deelnemers professioneel te begeleiden.
Texel

Een leuke en aparte vakantie beleef je op Texel. Bijna altijd het strand dichtbij. Je kan soms zelfs een gratis boottocht krijgen als je reserveert. Beleef Nederlands eens anders en geniet van het eiland.

Welke camping

Bij het kiezen van een camping kunnen verschillende overwegingen een rol spelen. Zoals de grootte en drukte van de camping, de prijs van een overnachting. Natuurlijk de ligging van de camping, bijvoorbeeld aan het water. De faciliteiten op de camping spelen natuurlijk ook mee. Is er een zwembad en misschien wil je ook wel een wasserette in de buurt.
En dan is het misschien ook wel handig als er kinderopvang is voor een regenachtige dag. Als ze lekker een paar uur bezig gehouden worden is dat wel prettig.

En zoek je een camping in Engeland, Schotland of Ierland kijk dan eens op Campings Engeland , Campings Ierland of Campings Schotland

All-inclusive kamperen

Op camping 't Molke in Zuna kun je all-inclusive kamperen! Onbeperkt eten en drinken, gebruik van fiets- en wandelroutes en zelfs een boottochtje. Dat is weer eens een andere manier van kamperen.

Slaapzak

Heb je trouwens al een goede slaapzak? Eentje waarin je comfortabel kunt slapen en het niet koud in zult hebben als 's nachts de temperatuur toch wel erg laag komt. Er zijn ruwweg twee modellen waar je uit kunt kiezen. Het mummiemodel welke aan de onderkant smaller is dan aan de bovenkant en het dekenmodel welke gewoon rechthoekig is. Het mummiemodel is doorgaans wat beter isolerend en dus geschikt voor koudere omstandigheden. De ideaale lengte is je eigen lengte plus 25 centimeter. Er zijn zelfs speciale slaapzakken voor vrouwen.

Ouderen

Het is een misverstand dat kamperen alleen voor jonge mensen is. Ouderen kunnen net zo goed kamperen. Het wordt wel belangrijker om wat comfortabeler te kamperen en misschien moet er een tent komen die makkelijker is op te zetten en de slaapplaats moet misschien wat hoger. Maar dat hoeft allemaal geen probleem te zijn met de huidige kampeerartikelen.

Gezondheid op de camping

Als je op kampeervakantie bent, dan leef je anders. Je bent meer buiten en kun je last hebben van bijvoorbeeld insecten. Daarom is het handig om wat insectenspullen mee te nemen om zodoende beter beschermd te zijn. Bijvoorbeeld een spray tegen muggen of muskietennet.

Tips voor de caravanbezitter

Enkele tips voor de caravan bezitter die de caravan weer uit de stalling gaat halen.
Let op de levensduur van de banden. Het profiel zal niet snel slijten omdat er niet veel gereden wordt maar de tand des tijds heeft wel degelijk vat op het rubber. Vooral tijdens stilstand ontstaan scheurtjes en die scheurtjes vergroten de kans op een klapband. Voorkom dit en vervang eens in de vier tot vijf jaar de banden.
Beveilig de caravan altijd met een wielklem en disselslot. Doe dit ook als de caravan voor de deur staat om reisklaar gemaakt te worden. Een volgepakte caravan is een gewilde prooi voor dieven.
Meer informatie vind je ook op caravans.net website

Camping Beerze Bulten - herfstvakantie
 


Andere tips

Sprookjescamping


ACSI
KampeerreizenCanvas
HolidaysBoomtent