Rondreis


Rondreizen is een manier van vakantie houden die bij je moet passen. Als je het nog nooit meegemaakt hebt dan moet je het zeker eens proberen. Je krijgt een heel andere kijk op het begrip vakantie.
Een rondreis kun je maken met een touringcar, met de eigen auto of een huurauto, met de camper, op de motor of de fiets. Het kan georganiseerd of zelf uitgedacht zijn. Of zelfs helemaal niet uitgedacht maar gewoon zien waar je terecht komt. Hoe dan ook, het zal een vakantie zijn waarbij je veel indrukken op doet en bij thuiskomst nog een paar dagen moet bijkomen.

Met de trein

Wat dacht je van een rondreis met de trein? Reis per trein overal naartoe in Europa, van de meest bruisende steden tot de lieflijkste dorpjes. Met een pas om makkelijk te reizen en ook nog eens korting. Zo kun je een eigen rondreis plannen en er bijvoorbeeld een aantal dagen per maand reizen met de trein. Hoer ver je ook gaat altijd voor dezelfde prijs. Geen verrassingen achteraf. Kijk voor meer informatie op Interrail

Egypte

Deze website vertoont een foto en tekstverslag van een Rondreis Egypte . Het land van de farao's heeft niet alleen indrukwekkende tempels en grootse graven, maar ook prachtige woestijnlandschappen, een kleurrijk onderwaterleven en veel linzensoep. Een mooie omschrijving die toont wat een rondreis kan zijn.Hotel

Als je zelf een reis plant dan moet je natuurlijk ook ergens overnachten. Wat dacht je van een hotel? Er zijn er zeer veel! Romantische hotels, landelijke hotels en charmante hotels door een groot deel van Europa. Geen massa maar juist unieke hotels op even bijzondere als moeilijk te vinden locaties. Elk hotel is met zorg geselecteerd en heeft vriendelijkheid, service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Voor meer hotels kun je kijken op de speciale pagina Hotelvakantie .

Meenemen

Een fototoestel is iets dat je toch zeker mee moet nemen zeggen velen. En het is ook best handig en leuk voor later. Maar kijk niet de hele dag door het toestel! De camera heeft maar een beperkt gezichtsveld en je mist een hoop als je niet om je heen kijkt. Neem soms een foto van iets moois maar kijk daarna weer gewoon lekker om je heen en geniet samen met je reispartner(s) van alles dat je ziet.
De GSM maakt tegenwoordig, als je een wat nieuwer model hebt, ook prachtige foto's. Maar ook hier geldt dat je hem niet constant moet gebruiken. Het heeft wel als voordeel (vinden vele) dat je direct iets kan posten op bijvoorbeeld Facebook. Zo blijft iedereen die je volgt meteen op de hoogte van je vakantie.

Blog

Wil je je rondreis met iedereen delen dan kun je een gratis website maken met je reisverslagen en foto's. Zo'n gratis website is heel leuk voor de achterblijvers en ook later als je je reis weer terugleest.
Veel schrijven dit in een weblog ofwel blog. Maar tegenwoordig wordt ook Facebook gebruikt om anderen op de hoogte te houden. Niemand hoeft iets anders te volgen en ze zien meteen je vakantiefoto's met een korte omschrijving.
Foto's kun je natuurlijk ook afdrukken. foto's afdrukken bij AH of in een album bij Cewe FotoserviceNog veel meer over stedenreizen lezen?

WaytoStay

Waytostay verhuurt appartementen voor stedentrips en vakanties. Dat doen ze in de 18 leukste steden van Europa, inclusief Parijs, Londen, Barcelona en Berlijn. Ze hebben een portfolio met meer dan 3000 accommodaties en focussen zich 100% op de kwaliteit, de locatie en het karakter van hun appartementen. Kijk op de website van

Verhuur

Je kan natuurlijk ook met het vliegtuig een lange afstand overbruggen en daarna een auto huren om een rondreis in een bepaald land te maken.

 


Andere tips

Belvilla


Interrail
Global-passSprookjescamping