Tuinvakantie


In je eigen tuin kan je lekker ongestoord genieten van veel moois.
Je kunt in de vakantie lekker in de tuin blijven zitten en genieten van wat er allemaal groeit en bloeit. En misschien wil je de vakantie wel benutten om de tuin eens helemaal op te knappen. Vooral als je dat van plan bent moet je zeker eens wat voorbeeldtuinen gaan bekijken. Je kan dan veel ideeen opdoen voor je eigen tuininrichting. En dan is een tuinvakantie ook best ontspannen.

Wereldreis

Een wereldreis door de tuin. Van een oudhollandse tuin naar een exotisch park, van een indrukwekkende watertuin naar een koloniale omgeving met wintertuin, van engelse perkjes naar een Japanse tuin. Meer dan 55 model- en thematuinen zijn te zien bij Jan Boomkamp groenbedrijven .

Vijvertuin

Ruim 50 vijvers en aangelegde tuinen vind je bij De vijvertuin van Ada Hofman . Hier kun je veel inspiratie opdoen voor je eigen tuin.

Tuinsafari

En wil je in je eigen tuin op safari dan moet je de site Tuinsafari bekeken hebben. Dan kun je leren wat er allemaal door de achtertuin kruipt en sluipt. Veel foto's en informatie over egels, muizen, wespen, oorwurmen en andere tuinbewoners.Tuinkabouters

Volgens de Nederlandse overlevering zouden kabouters ’s nachts klusjes opknappen voor de mens. Over de hulp van de kabouters aan de mens bestaan ontelbare verhalen. De tuinkabouter is ontstaan uit een verbeeltenis van deze behulpzame karakters en komt men ook nu nog zeer regelmatig tegen in de Nederlandse tuinen. Hebben tuinkabouters ook wel eens vakantie? :-)

Paardebloem

Volgens de overlevering kan een meisje in de toekomst kijken met behulp van een paardebloem. Zij mag één keer tegen de pluisjes van een paardebloem blazen. Het aantal pluisjes dat blijft staan, is gelijk aan het aantal kinderen dat zij zal baren. Zijn in één keer alle pluisjes weg? Geen nood: zij zal binnenkort trouwen.

Droogbloemen

Op de site van Droogbloemenboerderij De Sfeerstal vind je onder andere informatie over de pluktuin. De tuin waar je zelf bloemen kunt plukken met een keuze uit wel honderd bloemen. Verder zijn er ook verschillende tuinen te bewonderen.

Proeftuinen

Een bron van inspiratie voor tuinfans bij De Tuinen van Mien Ruys . 25 Verschillende tuinen die samen één grote tuin vormen waar je uren kunt rondwandelen. Het is een proeftuin waar steeds plantencombinaties worden uitgeprobeerd en daarvan zijn nieuwe soorten ontstaan evenals nieuwe manieren van tuinarchitectuur. De tuinen hebben daardoor ook steeds een ander gezicht.

kinderen

Voor kinderen kan het ook leuk zijn om in de tuin te spelen. Vooral op warme dagen kan het heerlijk zijn om met water te spelen. Zet een emmer met water neer en ze zijn uren lekker bezig. Of een badje waar ze zelfs in kunnen gaan liggen. Zorg wel voor wat schaduw en houd kleine kinderen altijd in het oog als ze in een badje zitten!
Als je een sproeier neerzet op het grasveld dan kunnen de kinderen daar ook heerlijk in spelen. 


Andere tips

Center
ParcsBasic
Travel
vakantiewoningenIndonesië reizen