Werkvakantie


Geld verdienen in de vakantie en gelijktijdig nog wat zien van de wereld. Of geen geld verdienen maar vrijwilligerswerk doen waar je kost en inwoning voor krijgt. Je doet iets goeds en bent in een vreemde omgeving. Een vakantie om tevreden op terug te kijken.
Je bent tenslotte ook niet 24 uur per dag echt aan het werk. Er is ook altijd tijd voor ontspanning en in die tijd kun je wat van de omgeving gaan bekijken. Zeker de weekenden is het meer vakantie dan werk.

Goed doel

Een avontuurlijke reis maken naar een ver land en tegelijkertijd daadwerkelijk je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het land en de lokale bevolking. Het gevoel krijgen dat wat jij doet betekenis heeft. Voor de mensen met wie je samenwerkt, maar ook voor jezelf. Dat biedt Commundo . Een avontuurlijke reis die je blik op de wereld verruimt. Daarvan neem je meer mee terug dan alleen foto's. Je wordt je bewust van je eigen levensstijl. Het vergroot je zelfinzicht en zorgt voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Stichting Vobula

Vobula, dat staat voor Vrijwillig Onderhoud BUitenplaatsen en LAndschappen. Het zijn spotgoedkope vakanties en je kampeert op heel mooie plaatsjes in Nederland. Uiteraard moet daar wel wat tegenover staan: Op werkdagen wordt er elke ochtend gewerkt in en aan de natuur. De weekeinddagen, middagen en avonden kunnen vrij worden besteed. Alle leeftijden zijn welkom. Kijk voor meer info op Vobula.nl



Goedkoop

Goedkoop en duur zijn afhankelijk van het programma dat je kiest. Ga je bijvoorbeeld een jaar als au pair naar Amerika dan kost dat rond de honderd euro. Je krijgt dan onder meer een retourvlucht New York, een vierdaagse oriŽntatie in New York, en je kunt daarna een maand rondreizen. Je werkt ongeveer vijfenveertig uur per week bij je gastgezin en krijgt bij hen kost, inwoning en ongeveer honderdveertig dollar zakgeld per week.

Leeftijdsgrenzen

Voor sommige reizen gelden leeftijdsgrenzen. Voor de meeste programma's moet je minimaal 18 jaar zijn. Alleen voor talencursussen in Europa moet je 16 jaar zijn en voor boerderijwerk in Zwitserland 17 jaar. Voor au pair mag je niet ouder zijn dan 28 jaar. Een working holiday visum, waarmee je een jaar mag reizen en werken in AustraliŽ of Zuid-Afrika, kun je maar tot je dertigste aanvragen. Voor andere reizen gelden zelden maximum leeftijden.
Houd hier dus wel rekening mee en doe navraag voor je er te ver mee bent doorgegaan. Het is heel vervelend om een vlucht geboekt te hebben en dan ontdekken dat je te jong of te oud bent voor wat je van plan bent te gaan doen.

Sparen

Als je werkt om geld te verdienen voor een vakantie is het handig om het geld tijdelijk even apart te zetten zodat je er ook rente over krijgt. Bijvoorbeeld een internetspaarrekening. Weet je dat je wat langer vanaf kan blijven dan kun je het ook voor bijvoorbeeld een paar jaar vastzetten waardoor je een hogere rente kunt ontvangen.

JoHo

JoHo staat voor Jobs & Holidays . De JoHo is een stichting met als doel internationale samenwerking te bevorderen en bied allerlei mogelijkheden tot stage, werken, studeren en vrijwilligerswerk in het buitenland. Daarnaast worden reizigers geholpen met hun voorbereiding.

World Servants

World Servants is een Christelijke organisatie die werkvakanties voor jongeren organiseert om als onderdeel van ontwikkelingsprojecten in Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika scholen, klinieken en watervoorzieningen te bouwen.
Kijk voor meer informatie op de website worldservants.nl



Je kan over werken ook wat dingen lezen bij backpackvakantie .

Internet

Ook een manier om aan wat geld te komen is via Internet. De meeste acties zullen je niet meteen ontzettend rijk maken maar ongemerkt spaar je toch aardig wat euro's bij elkaar. Er zijn een aantal bedrijven op Internet die je betalen om e-mails te lezen. En laten we eerlijk zijn: Lezen hoeft niet echt, je klikt op gelezen en het geld is binnen. Ook hebben ze vaak nog wat andere acties om wat bij te verdienen. (en meedoen is gratis)

Werken in Nederland

Als je gewoon werkt in Nederland hoeveel vakantiedagen heb ik dan eigenlijk. Je kan het aan je baas vragen maar het is ook wetelijk vastgelegd dus als je twijfels hebt of je wel genoeg krijgt check het dan even. Ook de hoeveelheid vakantiegeld dat je krijgt ligt vast. Als je meer krijgt dan het minimale wettige dan is er natuurlijk niets aan de hand. Dat mag.

Uitgeven

En wil je geld uitgeven aan heel leuke spullen dan kun je eens kijken op een apart gedeelte waar je veel kunt vinden over winkelen . En heb je niet voldoende geld kan je ook kijken bij Gratis artikelen op internet . Het proberen waard, je vindt misschien net wat je nodig hebt!

Win

Kijk voor prijsacties op de pagina prijsvragen ! Dan win je een vakantie ipv ervoor te werken. :-)

 


Andere tips









Center
Parcs



Canvas
Holidays