Paardrijvakantie


Paardrijden is actief en sportief!
Voor de actieve en sportieve paardenliefhebber is er zeker voor de vakantie een arrangement te vinden! Als je zelf een paard hebt of het hele jaar door paardrijdt bij een manage in de buurt dan kan je in je vakantie daar ook van genieten. Elke dag weer. En een ruitervakantie in een exotische bestemming is een van de mooiste manieren om als paardenliefhebber vakantie te vieren.

Je kan ook speciale arrangementen boeken. De aangeboden arrangementen variëren van jeugdkampen, dagtochten, (men)cursussen, trektochten, safaritochten door Afrika en stationaire programma's tot aan spectaculaire en tevens leerzame ranchvakanties in Amerika en Canada.

Paard en Toerisme

De Stichting Hippisch Toerisme Nederland heeft de afgelopen paar jaren door de mooiste delen van Nederland routes voor ruiter en koetsier uitgezet. Vanzelfsprekend ook in de Achterhoek en in Twente. Verschillende Achterhoekse en Twentse ondernemers hebben als aftakking van deze landelijke hoofdroutes korte routes uitgezet. Zodoende is het nu mogelijk op tal van plaatsen in de Achterhoek een korte paardrijtocht te maken. Je hebt in de Achterhoek en in Twente keus uit liefst duizend kilometer bewegwijzerde routes! Veel meer informatie kan je vinden op: Paardrijden in Nederland .Frankrijk

Je bent op zoek naar een paardrijdvakantie? maar je reisgenoten willen wat anders? Zoals mountainbike, wandelen, zwemmen, quadrijden luieren? Dan kun je eens kijken op de site van Pradis vakanties . Het natuurpark ‘Livradois-Forez‘ in de Franse Auvergne, 300.000 hectare ongerepte natuur. Het mekka voor de actieve natuurliefhebber te paard! En dus ook voor de andere in het reisgezelschap.

Witte hengsten

Wie kent niet de beroemde witte hengsten van de Spaanse rijschool in Wenen? Wil je zelf een lippizaner berijden! Dit kan in Lipica in Slovenië. Lipica beschikt over drie moderne binnen maneges en meerdere rijplaatsen in de openlucht. De hele dag trainen de instructeurs met hun paarden en zijn er lessen, hetgeen een interessant en leerzaam schouwspel is. En afhankelijk van het door u gekozen arrangement rijdt u één- of tweemaal per dag, in principe steeds op dezelfde tijd. Wil je er meer over lezen kijk dan op Lipica Travel

Polen

Op de site van familiepension Jaskolka lees je over de mogelijkheden van paardrijden daar in de buurt. Indien je van "mennen" houdt, hebben ze ook Tinkers die in tweespan voor de kar geplaatst kunnen worden en kun je op een heel andere wijze de omgeving verkennen. De omgeving is prachtig en uitermate geschikt om te rijden/galopperen.Ruiterreizen

Paardrijden voor een ieder, van jong tot oud, van beginner tot en met gevorderde ruiters, is het motto van de vakanties met ruiterreizen. Op veel paardrijvakantie sites worden veel verschillende verzorgde paardrijvakanties en disciplines aangeboden zoals Engels rijden, western rijden, dressuur, springen, mennen, trektochten, stationaire programma’s, clinics, horse/cattle drive’s enz. De reizen kunnen zelfs worden gecombineerd met andere (actieve) arrangementen, zodat ook de niet ruiter mee kan. Dus wil je iets met paardrijden dan is er zeker iets voor je te vinden.

Kijken

Op de Military in Boekelo kun je kijken naar cross, dressuur en springen van topruiters. Rondom de wedstrijden is ook een heel programma gepland.

 


Andere tips

Basic
Travel
vakantiewoningenCenter
ParcsEen Vakantiehuisje


Sprookjescamping