Familievakantie

Vakantie vieren is heel vaak een familie feest
Als je op vakantie gaat (of een dagje uit) dan doe je dat vaak met de hele familie, juist ook omdat dat zo heel gezellig kan zijn! Voor een langere vakantie is het wel belangrijk dat er zowel voor de volwassenen als voor de kinderen voldoende te beleven valt. Of zoals je vaak hoort, als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook.

Kameleondorp

In het Friese dorp Terherne is in een oude boerenhoeve het dorp Lenten nagebouwd. Compleet met gemeentehuis, politiebureau-met-cel, het huis van de Klinkhamers inclusief bedsteden en poepdoos, de smederij en de molen De Woudaap. Er is tevens een Kameleonmuseum waar onder meer de hele verzameling boeken te zien is. Met een speciaal paspoort kunnen kinderen op speurtocht of inschepen in een boerenpraam voor een rondvaart over het Friese water. De Kameleon duwt en om beurten mogen kinderen sturenÖ Kijk voor meer info en vakantiemogelijkheden op de site Kameleondorp .Labyrint

In Vaals kun je verdwalen in een labyrint. Een reusachtig doolhof op het drielandenpunt. Zeker even doen als je op vakantie hier langs komt. En sommige muren bestaan tijdelijk uit water en daar moet je niet net lopen als de 'muur' omhoog komt! Kijk voor meer info op de site van het Drielandenpunt .
Hieronder een filmpje over het drielandenpunt en ook kun je duidelijk zien hoe het doolhof (labyrint) er van binnen uitziet.De Waarbeek

Op de site van De Waarbeek lees je alles over de geweldige attracties op dit familie park. Je kunt er allemaal leuke dingen doen: zelf sturen in de botsautootjes en mini-cars, je rond laten rijden in de oldtimers, je gaat roeien op de vijver of je overziet dit alles vanuit de stoeltjeslift. Ben je niet bang voor een nat pak, dan pak je de kabelbaan of je rent over de kettingbrug. Wil je wel kopje onder, maar houd je het liever droog, dan neem je een duik in het ballenbad.

Meenemen

Ook heel handig om mee te nemen op vakantie is een doos met speeltjes en knutselspullen. Maak een doos met speeltjes en knutselmateriaal waar ze zonder gevaar zelf mee kunnen rommelen. Vanuit je bed kun je dan een beetje doordoezelen terwijl de kleintjes even lekker aan het spelen zijn. Denk hierbij aan: potloden, papier (wit en gekleurd), plakplaatjes, stiften op waterbasis, vouwblaadjes, klei, autootjes, kleine poppetjes, schaartje, lijmstift enz.
Voor knutselideeŽn kun je ook eens kijken op KnutselideeŽn op Wim's Frobel Pagina's

En voor de kleinere kinderen: Zorg dat je antislip zwemsokken bij je hebt. Het voorkomt valpartijen op de gladde zwembadvloer.

Wandelroutes

Wandelroutes zijn erg leuk om met de familie te volgen. Het is alleen vervelend als er kleine kinderen in een wandelwagen meegaan en dan op een route komen met allerlei zandpaden en hobbelige weggetjes. Dan is het handig om te weten of de route wel te volgen is met de wielen. Er zijn speciale websites voor rolstoelgebruikers en die kun je dus ook voor de kinder- wandelwagen gebruiken. Kijk bijvoorbeeld op de website Natuurzonderdrempels.nlStrand

Kijk eens voor een huisje vlak aan zee. Lekker op vakantie in eigen land met de hele familie en je kan er van op aan dat de kinderen zich heerlijk vermaken op het strand. En als je van wandelen houdt, dan kom je ook in de winter wel aan je trekken!

En ook verstandig om te onthouden! Zijn de kinderen nog wat kleiner dan is het handig om ze een polsbandje met naam om te geven. En natuurlijk ook met een telefoonnummer (van de gsm met landnummer 031!) zodat men altijd even kan bellen als het kind uit je zicht verdwenen is.

Huur een tent

Als je geen eigen tent of caravan hebt, maar wel wilt kamperen dan kun je ook een tent of caravan huren. De kinderen zullen het geweldig vinden. Er zijn meerdere bedrijven die dit verzorgen. Luxe ingerichte bungalowtenten en stacaravans op honderden topcampings.
Zie de pagina kampeervakantie op deze website.
Of kijk direct bij Canvas Holidays

Of een Bungalow

Zie de pagina Bungalowvakantie op deze website.

Madurodam

De drukbezochte miniatuurstad in Den Haag geeft een heel duidelijk beeld van de architectonische stromingen die in ons land belangrijk zijn (geweest). Voor kinderen heeft Madurodam een speurtocht beschikbaar. Madurodam is geopend in 1952 naar een ontwerp van architect Siebe Jan Bouma en is een kwart van een cirkel. In de punt ligt de historische stadskern. Daaromheen liggen landelijk gebied en een industrieterrein (compleet met luchthaven, havens en kantoren) en groeit tevens een nieuwbouwwijk. Meer zie Madurodam

Paardrijvakanties

Allemaal in voor paardrijden? Zoals Engels rijden, western rijden, dressuur, springen, mennen, trektochten, stationaire programmaís, clinics, horse/cattle driveís enz. De reizen kunnen ook worden gecombineerd met andere (actieve) arrangementen, zodat ook de niet ruiter van de familie mee kan. Kijk op de pagina paardrijvakantie voor meer informatie.

Center Parcs

Op het gebied van tussendoor-familievakanties is Center Parcs de marktleider in Europa. Er zijn totaal 13 parken waar je uit kan kiezen, waarvan er zes zijn in Nederland, twee in BelgiŽ, drie in Frankrijk en twee in Duitsland. Heerlijk met de familie een midweek of weekend er helemaal uit met allerlei faciliteiten van het hoogste niveau. Kijk voor meer informatie op Center Parcs

 


Andere tips

Cewe
FotoserviceIndonesiŽ reizen

Canvas
HolidaysBoomtent