Vliegvakantie


Vliegen is vrij voelen als een vogel. En dan niet vliegen in een Jumbojet maar vrij in de open lucht of in een klein vliegtuig dat je zelf kunt besturen. Deltavliegen, parachutespringen of zeefvliegen. Probeer het avontuur eens.
De reis met het vliegtuig is voor de meeste vakantiegangers alleen maar vervoer van en naar de vakantiebestemming. Kijk daarvoor op vliegreis .

Vliegen

Duizenden jaren lang droomde de mens er van te kunnen vliegen. Twee honderd jaar geleden gingen de eerste ballonvaarders de lucht in en honderd jaar geleden werden de eerste zweefvluchten gemaakt. Tegenwoordig is vliegen een droom die voor iedereen werkelijkheid kan worden. Wil je weten hoe het is om te vliegen?
Kijk dan bij avontuur in de lucht

Zweefvliegen

Je ziet ze natuurlijk wel eens vliegen......,' de zweefvliegtuigen van de één of andere zweefvliegclub. Misschien heb je ze wel eens een poosje nagekeken, die grote witte stille vogels, die op een zonnige dag in stijgwindgebieden proberen rond te draaien om zo lang mogelijk te kunnen vliegen. Mogelijk vraag je je wel eens af: Wat zijn dat voor lui? Is dat nou leuk? Hoe gaat het bij zo 'n club en wat kost dat....?
Je kan in je vakantie eens proberen of het je bevalt.
Kijk bijvoorbeeld bij zweefvliegclub Den Helder of gelderse zweefvliegclubParachutespringen

Parachutespringen biedt het perfecte avontuur voor iedereen die wat kleur aan zijn of haar bestaan wil geven, een confrontatie met zichzelf niet uit de weg gaat en de dagelijkse sleur even achter zich wil laten.
Voor degene die eenmalig kennis willen maken met de sensatie van het parachutespringen kun je een tandemsprong te maken. Je wordt als een baby-kangaroe vastgekoppeld aan het harnas van een instructeur en maakt een vrije val van 40 seconden. Nadat de instructeur de parachute heeft geopend zweef je langzaam naar beneden om tenslotte, weer een enerverende ervaring rijker, netjes op de dropzone te landen.
Heeeeeerlijk. . .
Wil je dit aan iemand cadeau doen kijk dan bij Parachute sprong .
Of kijk bij Paraglidingcursus
en al snel kun je uitroepen "I fly like an eagle"

Huren of meevliegen

Je kan een vliegtuig huren of meevliegen met rondvluchten. Je kan vaak best een groot stuk van Nederland bekijken met zo'n rondvlucht. Heel leuk ook om aan iemand cadeau te doen. Of zelf vliegen?
Kijk eens bij vliegen .Deltavliegen

Alsmaar stijgend, merkte ik dat het wolkendek boven me een grote ronde opening vertoonde. Ik liet me door de rustige thermiek in deze holte naar boven drijven en werd al snel door de wolken omringd. Ik keek door de opening naar de aarde diep beneden me en het was of ik door het oog van een orkaan vloog. De wolken sloten zich steeds dichter om mij heen en . . . .
Spannend,

Ballonvaart

Rustig stijgt de ballon op, onder zie je alles kleiner worden. Vanaf de grond word je uitgezwaaid door de crew die de achtergebleven spullen opruimt en vervolgens de ballon volgt naar de nog onbekende landingsplaats. Ondertussen word je door de wind verder gedreven en geniet je, samen met de anderen, van het uitzicht en de rust om je heen. Bij goed en helder weer een uitzicht tot op meer dan 100 km in de omtrek.
Ook een keer zoiets beleven kijk dan op Luchtballonvaren .

Vliegtuigspotten

Niet het zelf vliegen maar kijken naar de vliegtuigen.
Weet je wat op een warme zaterdag of zondag leuk is? Juist ja, vliegtuigen spotten! Het Panoramaterras op Schiphol is de plek waar kinderen (en niet alleen kinderen) in dit opzicht hun hart kunnen ophalen. Er landen op Schiphol zo’n 1.100 luchtreuzen per dag. Kijkplezier is dus altijd verzekerd. Echte profspotters kiezen veelal voor de twee zogeheten spotterlocaties. Ze liggen pal naast de Kaagbaan en Buitenveldertbaan. Voor meer info kijk op Schiphol . (informatie - entertainment)
Natuurlijk kun je ook bij andere Vliegvelden kijken.

Aviodrome

En vliegtuigen kijken, vooral de oude, kun je ook bij het Nieuwe Nationale Luchtvaart Thema Park “ Aviodrome ” op vliegveld Lelystad. De collectie bestaat inmiddels uit 75 toestellen en zo’n mooie verzameling moet bekeken worden. De naam Aviodrome is afgeleid van de eeuwenoude droom van de mens om eens te kunnen vliegen…

 


Andere tips

Een Vakantiehuisje


Sprookjescamping