Autoverhuur

Huur een mooie auto op de vakantie
Met het vliegtuig op vakantie en dan op de plaats van bestemming een auto huren!
Met een eigen huurauto ben je toch veel vrijer dan dat je alles lopend af moet en van openbaar vervoer afhankelijk bent. Zeker als je echt van de omgeving wilt genieten. Ben je van plan voornamelijk aan het strand te zitten en langs de boulevard te lopen dan heeft het huren van een auto niet veel zin, maar wil je iets meer van de omgeving bekijken dan kan een auto huren wel eens een hele uitkomst zijn.
Op deze pagina vind je verschillende tips die van pas komen als je een auto gaat huren tijdens je vakantie.

Leeftijd

Let op als je nog jong bent. De leeftijdseisen kunnen per aanbieder verschillend zijn en soms mag je nog geen auto huren ook al heb je een geldig rijbewijs. Let daar op!
Ook moet je soms al langer je rijbewijs hebben en mag je als je net je rijbewijs gehaald hebt ook niet in een huurauto rijden.

Wie rijd er

Soms is het ook niet toegestaan om een andere bestuurder te laten rijden dan diegene dier het contract bij de verhuurder heeft ondertekend. Dit kan erg vervelend zijn en als je toch een ander laat rijden kunnen er grote problemen komen als er een ongelukje met de auto ontstaat.Nog meer om op te letten

Kijk de auto voor vertrek na op beschadigingen en laat deze noteren voor je weg rijdt. Anders zou je wel eens een beschadiging moeten betalen, of borg niet terugkrijgen, omdat er bij terugkomst een beschadiging wordt gevonden die er eigenlijk al was.

Kijk hoe de auto verzekerd is. Alles aanwezig? Ook bijv een inzittende verzekering. Is er een (hoog) eigen risico?

Lees altijd de kleine letters even door.

Veel autoverhuurders hebben gratis wegenkaarten van de omgeving. Soms moet je er wel even om vragen omdat ze niet altijd standaard in de auto liggen. Zoniet . . .

Bij het vergelijken van prijzen wel opletten of alles erbij zit. Sommige bedrijven vragen leeftijdstoeslag, zitten er reserveringskosten bij en of bijvoorbeeld een verplichtte verzekering.

Wegenkaarten

Het is wel handig als je weet dat je een auto gaat huren dat je goede wegenkaarten hebt van de omgeving. Je kan ze vaak ter plaatse kopen maar van te voren aanschaffen is ook handig omdat je dan ook al wat kan bekijken en plannen als je nog thuis bent. Je kan veel wegenkaarten vinden op de website van Bruna. Zowel wegenkaarten als stadsplattegronden en lange afstandsroutes zijn er te vinden. En deze werken ook nog als je lekker in de zon op een bankje zit. Kijk dus voor wegenkaarten even verder bij Bol.com.

Auto huren

Verder kun je nog eens kijken bij Alamo die met bijna 1500 locaties een wereldwijd netwerk van autohuur locaties heeft. Waar je ook met vakantie naar toe gaat bijna altijd is er in de buurt van jouw vliegveld in het buitenland wel een locatie te vinden om een auto te huren.

Zelf meenemen

Vergeet niet dat er vaak geen usb lader voor de gsm in zit. Neem dan een sigarettenaansteker usb omvormer mee zodat je altijd je gsm of andere apparaten kunt opladen. Ook voor andere reisartikelen kun je even kijken.


 


Andere tips

IndonesiŽ reizen

Basic
Travel
vakantiewoningenSprookjescamping