Cruise

Een cruise maken is een vakantie in een vakantie
Een prachtige cruise maken net als in de serie the love boat. (kent u deze serie nog?) Heerlijk ontspannen, alle bij de hand en veel leuke en mooie kuststeden bezoeken. En vaak ben je op een cruise lekker lang op vakantie.
Het eerste dat in je op komt is dat zo'n cruise natuurlijk ontzettend veel geld kost. En dat is ook in zekere mate zo. Zeker als je weken lang (soms maanden) rond vaart langs prachtige zonnige kusten. Prachtige grote boten met alles wat je maar nodig hebt aan boord. Maar als je dan terugrekent wat het eigenlijk per dag kost dan valt het allemaal nog mee.
Maar het kan ook veel goedkoper en wat minder lang! Wil je de sfeer alleen eens proeven neem dan een minicruise van 3 dagen. Als je het nooit gedaan hebt is het zeker een hele belevenis. Ook voor kinderen.

Ervaring

Er zijn mensen die hun cruise belevenissen opschrijven zodat iedereen kan lezen hoe het geweest is. Dat deden ook Laura en Ed. Ze hebben er al drie cruises opzitten. Ze zijn er heel blij mee alleen is hun website op het moment niet te bereiken.

Nadeel van een cruise

Een van de nadelen is dat een cruiseschip het ruime sop kiest en dat je dus zeeziek kunt worden. Dat is natuurlijk niet leuk, maar je kunt er van uitgaan dat het vanzelf zal overgaan. Natuurlijk zijn er ook middeltjes te krijgen tegen zeeziekte, dus als het bekend is dat je er last van hebt, kun je voorzorgsmaatregelen nemen en wat pilletjes kopen en kort van te voren innemen.
Ook goed te werken schijnt het eten van een groene appel te zijn. Eet deze langzaam op met schil en je hebt geen last van zeeziekte.
Weet je het van te voren dat je gevoelig bent kies dan een hut in het midden van het schip zo laag mogelijk.

Vergelijk verschillende cruise reizen

Als je op een cruise wilt kun je verschillende cruise reizen makkelijk vergelijken op Cruise Reizen
Daarmee maak je de keuze tussen duizenden cruises en vrijblijvend meer info aanvragen.Cruisereizen

Cruisereizen is dé cruisespecialist van Nederland. Specialist en grondlegger van het cruisen en daar kun je niet omheen. Hun prachtige website is een bron van inspiratie, waar je heel veel fantastische cruises kunt vinden. Bekijk eens wat er allemaal mogelijk is bij Cruisereizen

Cruises in Kroatië

Beleef een unieke cruise langs de Kroatische kust. U vaart een route langs fraaie eilanden, azuurblauwe baaien, diverse badplaatsjes en beschermde natuurgebieden. Samen met een kapitein, kok en 2 hulpjes vaart u met een internationaal gezelschap mee op een naar keuze modern of eenvoudiger traditionele motorzeilcruise. Altijd een leuke vakantie om te doen.

Cruise tips

Heb je er genoeg geld voor neem dan een hut met een eigen balkon. Het gevoel dat je naar de zee kunt staren vanaf je eigen balkon is zijn geld zeker dubbel en dwars waard.
Als de vertrek dag is aangebroken zorg dan dat je ruim op tijd aan boord te gaan zodat je voor vertrek al rustig het schip kunt verkennen. Je weet waar alles zo'n beetje is en hoever het lopen is vanaf je hut.
Mocht er een rondleiding gegeven worden ga dan lekker mee want zo leer je extra veel van het schip.Langs de rivier

Een reisje langs de Rijn of de Moezel is natuurlijk ook een cruise. Alhoewel het dan meestal als bootreis genoemd staat. Vanaf het water, waar je met een langzame snelheid vaart, ziet alles er heel anders uit en kun je echt genieten van het uitzicht. En ook bij deze reisjes zijn er regelmatig uitstapjes naar steden en dorpjes. Het voordeel van een reisje over een rivier is dat er altijd wat te zien is.

Nog meer mini

Een ware minivakantie is bijvoorbeeld de 3-daagse City-Cruise. Dagelijks vertrek vanuit Rotterdam/Europoort of Zeebrugge naar Hull met 2 avonden en overnachtingen aan boord van de varende vijfsterrenhotels en overdag een bezoek aan de stad van je keuze.

Jeugd

Tegenwoordig kan de jeugd ook heel goed mee op een cruise. Bij de meeste maatschappijen is er ook voor de jeugd van alles te beleven op het schip. Ze hoeven zich de hele dag echt niet te vervelen als ze onderweg zijn. Voor de zekerheid kun je voor het boeken wel even controleren of je inderdaad bij een maatschappij zit die ook voor de jeugd dingen te doen hebben. Meestal zit het wel goed maar stel nu dat je net die reis uitzoekt die alleen voor bejaarde leuk is :-)

Aanbiedingen

Soms zijn er ook heel leuke Cruise aanbiedingen waarbij je veel geld kunt besparen. Zoals een cruise over de middellandse zee voor geen 1000 euro.

 


Andere tips

Cewe
FotoserviceSprookjescamping