Babyvakantie

Ook met baby in kinderwagen kun je op vakantie
Voor babies is hun dagelijkse leven al n grote vakantie!

Je hoeft voor hun dus echt geen vakantie te plannen. Maar meestal plan je de vakantie voor jezelf en moet de baby gewoon mee. En dan moet je toch een beetje aan ze denken.

De reis

Voor een baby is reizen erg vermoeiend. Het is dan ook van groot belang dat de reis zo vlot mogelijk verloopt. Reis je met de auto, dan kun je het beste s nachts rijden. Zo vermijd je de warmte van overdag. Kinderen slapen immers het best in een koele wagen. Rij je toch overdag, dan is het verstandig om vroeg te vertrekken en zo files te vermijden.

Meenemen

Als je op vakantie gaat met een baby is het handig om aan een aantal dingen te denken.
Zo moet je zeker de speciale babyvoeding niet vergeten en toiletartikelen zoals een kindertandenborstel, de tandpasta e.d.
Tevens speelgoed, boekjes en spenen, luiers en doekjes. De knuffel niet vergeten en bijv een trappelzak.Huidverzorging voor de baby

Als je naar de zon gaat met de zomervakantie zorg dan dat je kind niet kan verbranden. Dat kan met de felle zon echt heel snel gebeuren. Blijf op het heetst van de dag binnen met je kleine spruit (tussen 11 en 16 uur). Doe je kindje lichte, katoenen kleding aan en bescherm zijn hoofdje met een hoedje of petje. Wrijf je kind in met een zonnebrandproduct (factor 30 of meer). Breng het aan 20 minuten vr het in de zon gaat. Herhaal dit regelmatig, ook wanneer je kindje in de schaduw zit en vooral wanneer het in het water speelt.
Is je kind blond of roodharig, zorg dan voor een extra bescherming, want dit huidtype is nog gevoeliger!
Ook tegen de kou als je op wintervakantie gaat, moet je je kind beschermen.Babytaal in het buitenland

Wanneer je naar het buitenland gaat is het ook handig om bepaalde woorden in de juiste landstaal te kennen. Dit kan je vinden op de baby woordenlijst in verschillende talen (let op: pdf bestand) want met gewoon engels of duits is het soms lastig een probleem te omschrijven.

Camping

Ideaal voor baby en peuters is ook het kamperen. De meeste campings zijn kindvriendelijk. De faciliteiten zijn op iedere camping weer anders, maar op (bijna) alle campings zijn babykamers, schommels, peuterbaden en heel veel ruimte om te spelen. Een camping is de ideale plek voor een verblijf met de allerkleinsten: avontuurlijk buitenleven en alle vrijheid en comfort. Check vooraf of de camping speciaal bedoeld is voor gezinnen met kleintjes.
Met heel kleine kinderen moet je even opletten of de tent niet al te dicht bij het water staat. Doe desnoods een voorkeurs boeking wat verder van water gelegen.

Tevreden baby's

Als baby's maar onder de mensen zijn hebben ze het al gauw naar hun zin. Zeker als je je baby op uitstapjes meeneemt in een draagzak of rugdrager dan zul je 'geen kind' aan hem of haar hebben. Voor baby's gaat het meestal alleen om de lievelingsknuffel. Die mag vooral niet verloren worden, dus maak die met zacht baby-elastiek vast aan een stoeltje, een buggy, of aan je kind zelf.
Vanaf 3 maanden kun je een baby bijvoorbeeld een polsrammelaartje geven. Onderweg is het zowiezo handig speelgoed (popjes, doekjes) met zacht baby-elastiek aan het kindje vast te maken.

 


Andere tips

Basic
Travel
vakantiewoningenIndonesi reizen

Canvas
Holidays