Dierentuinen

Koop je attractie tickets op voorhand
Een dagje uit voor het hele gezin naar een dierentuin. Dat is gezelligheid voor alle leeftijden. .
In veel vakanties komt het wel voor dat je met het gezin een dagje uit gaat naar een dierentuin. En er zijn er best veel in Nederland dus vaak hoef je niet zo ver te rijden. Hieronder vind je de omschrijvingen van zoveel mogelijk dierenparken die op alfabetische volgorde staan.

Animal farm

We beginnen met Animal Farm in Berverwijk. Een leuke kleine dierentuin maar gratis toegankelijk! Dat maakt het heel leuk natuurlijk zeker als je daar in de buurt bent. Je vindt deze dierentuin op een eiland in het Willem Alexanderplantsoen te Beverwijk.
Zie ook de website Animal Farm

Apenheul

Dit is een bijzonder dierenpark, waar veel gebeurt. En de inwoners van Apenheul, zo'n 300 apen, zijn allemaal uniek. Ontdek de apen allemaal en veel apen lopen gewoon los bij de bezoekers. Kinderen kunnen klimmen en klauteren als een aap want door het hele park zijn leuke, spannende speeltoestellen geplaatst waarmee ze zich kunnen meten met de apen. Voor veel meer info bekijk de mooie website van de Apenheul Je vind de Apenheul in Apeldoorn en ze zijn niet altijd open dus controleer dat van te voren.
Hieronder een filmpje over de Apenheul. Kun je zien hoe leuk het daar is.Aqua Zoo

Dit ligt in Friesland in de plaats Leeuwarden. Het is een kleinschalig dierenpark.. Ze hebben er ook piranha's en die hebben soms een Piranha Vreetfestijn. Tijdens het Piranha Vreetfestijn worden de ruim 200 piranha’s gevoerd en wordt er leuke informatie verteld. Ook de zwarte pacu, het vegetarische neefje van de piranha, wordt niet overgeslagen.
Veel meer lees je op hun website Aqua Zoo FrieslandArtis

Artis vind je in Amsterdam. Dit dierenpark is elke dag van het jaar open, ook op feestdagen. Haal meer uit je bezoek aan Artis met bijvoorbeeld een rondleiding of een spannende ruimtereis in het Planetarium. Elke dag staan er weer andere activiteiten op de agenda. Omdat deze erg veel wijzigingen hebben kun je voor deze activiteiten kijken op de website van Artis

Avifauna

Dit vogelpark vind je in Alphen aan den Rijn en ze zijn elke dag open. Ook hier zijn diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld het voeren van de dieren. Op de website Vogelpark Avifauna lees je er veel meer over.
Hieronder een filmpje over de Avifauna. Ze hebben er dus meer dan alleen vogelsBeekse Bergen

Bij Beekse Bergen hebben we het natuurlijk over het safaripark! Maak in het grootste dierenpark van Nederland kennis met meer dan 100 soorten dieren en bezoek de roofvogeldemonstratie. En er is ook Speelland Beekse Bergen. Meer info op Beekse Bergen .
Je kan er ook aan de rand op Beekse bergen vakantieparken logeren en dan direct het Safaripark bezoeken.

Burgers Zoo

Dit park vind je in Arnhem en ze zijn ook alle dagen open. Verspreid door Burgers' Zoo vindt u verschillende wegwijspalen met daarop vier vanen. De bovenste vaan geeft verschillende routes door het park aan. De route nummers en uitleg vindt u ook terug op de plattegrond die u bij entree ontvangt. Zo kun je makkelijk door het park wandelen en alles ontdekken. En voor de kinderen: Burgers' Avonturenland is een grote, moderne speeltuin omringd door een groot terras. Veel meer info op Burgers Zoo

Dierenpark Amersfoort

De website van Dierenpark Amersfoort is een prachtige website waar je al veel voorpret kunt hebben voordat je er naar toe gaat. In DierenPark Amersfoort is van alles te beleven. Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin ontmoet je de dierverzorger op verschillende tijdstippen bij de dieren. Zij vertellen je dan alles over de dieren en wat hen zo bijzonder maakt. Doe ook eens mee aan de Koele Knuffels of ga mee met een rondleiding waarvan de opbrengst voor het goede doel is.
En hoe ziet het dierenpark er uit? Zie het in onderstaande filmpje.Diergaarde Blijdorp

Rotterdam is waar je dit dierenpark kan vinden. Voor deze dierentuin kun je zelfs een speciale app downloaden waardoor je veel informatie krijgt als je bij de kooien staat en ook de route over het park is er makkelijker mee. Alles lezen? Kijk op Diergaarde BlijdorpDolfinarium

Het dolfinarium vind je in Harderwijk en dit park is niet altijd open. Check het dus van tevoren op de website. In het Dolfinarium leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen en duizenden vissen. Als bezoeker leer je deze dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen. Tijdens tien spetterende voorstellingen word je verrast en ontroerd als je ziet wat ze allemaal kunnen. Wat en wanneer? Kijk op de website Dolfinarium Hardenwijk
Krijg 12 euro per persoon korting: Dolfinarium met grote korting

GaiaZoo

Dir park ligt in Kerkrade, En het is een vrij nieuw park dat het hele jaar open is. Een moderne dierentuin als GaiaZoo heeft naast het mogelijk maken van contact tussen mens en dier, nog een aantal belangrijke doelstellingen. Educatie over dieren én natuur- en soortenbehoud zijn bijvoorbeeld net zo belangrijk. GaiaZoo vult deze doelstellingen op verschillende manieren in. Bekijk alle info op de website GaiaPark Kerkrade Zoo - het nieuwe dierenpark in Limburg.

Ouwenhands dierenpark

Dir dierenpark vind je in Rhenen en het is het dierenpark waar je de Panda's kunt bewonderen. Het hele jaar door kun je er naar toe gaan. Ontdek meer over de reuzenpanda's en Pandasia, het leefgebied van de reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen.
Maar dat niet alleen natuurlijk. Een orang oetan die boven je hoofd slingert of een pelikaan die een vis uit het water schept. In iedere hoek van Ouwehands Dierenpark valt er wel iets bijzonders te ontdekken. Meer info zie: Ouwehands Dierenpark

Papegaaiendorp

Op de site Papegaaiendorp kun je lezen over de Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien. Een papegaaiendorp waar je papegaaien, kakatoes, lorries en parkieten kan zien in grote kooien.

Wildlands adventure Zoo Emmen

Bijna het hele jaar open. Er vallen maar een paar dagen af. Dit is een speciaal dierenpark. Ontdek de highlights en nuttige plekken van Wildlands. Knoop de gevaarlijkste plekken alvast in je achterhoofd. Want die kudde olifanten, groep bavianen, troep leeuwen of koppensnellers wil je natuurlijk niet onvoorbereid tegenkomen.
Bekijk meer op Wildlands adventure Zoo Emmen en koop direct online de tickets. Handig.

Zoo Parc Overloon

Ligt natuurlijk in Overloon. Waarom zouden ze het er anders achter zetten? Het hele jaar door worden er diverse voederpresentaties gegeven door de Expeditieleden. Bekijk het dagprogramma opde website voor je er heen gaat. Voor kinderen is er een expeditie. Tijdens die Expeditie ontdek je de dieren in verschillende Expeditiegebieden. Het kompas geeft de hoofdroute aan. Durf jij af te wijken? Er zijn veel sluippaadjes wat het net wat avontuurlijker voor kinderen (en volwassenen) maakt. Vooraan in het park is ook een grote speeltuin te vinden waar kinderen zich nog even lekker kunnen uitleven in de houten speeltoestellen en op de Airtrampoline. Meer lezen? Kijk op Zoo Parc Overloon

Leuk cadeau

Zoek je nog een leuk cadeau voor iemand die van dierentuinen houdt dan is dit misschien wel iets. Je geeft een bon voor toegang tot een dierentuin met eventueel extra's zoals wat te eten. Deze kun je gratis maken op Geefeentegoedbon.nl Helemaal met eigen teksten, fonts, achtergrond en meer. Probeer het uit. Leuk om te geven.

 


Andere tips

Indonesië reizen

Canvas
HolidaysCewe
Fotoservice