Wandelvakantie


Wandelen is actief bezig zijn en toch lekker ontspannen. Of je georganiseer wandeld of lekker de omgeving te voet gaat bekijken, je ziet in ieder geval veel meer van de omgeving en de prachtige natuur dan wanneer je er snel doorheen rijdt. Er zijn verschillende reisorganisaties die prachtige wandelreizen organiseren. Groot voordeel is dat je niet met al je bagage hoeft te slepen omdat deze op een andere manier met je meereizen.

Routes

Zondagochtend voor dag en dauw een stukje wandelen in de laatste stukjes groen die ons land kent. Veel verschillende wandelroutes van verschillende afstanden en allemaal goed omschreven. Ook veel foto's van de omgeving bij de route.
Op de site Wandelpad . Honderden gratis wandelroutes vind je op deze site. Ook routes uitgezet om te lopen met GPS zijn er te vinden. En ook buitenlandse routes. Dus ga je ergens op vakantie, kijk dan even of er hier een wandelroute staat die je in de buurt kan lopen.

Happen en Stappen

Om maar met een heel leuke wandeltocht te beginnen. Happen en stappen houd in dat je steeds een stuk van een route wandeld en dan verwent wordt met iets lekker. Eerst een koffie met gebak, later een voorafje, dan een hoofdgerecht en later een dessert. Dat is nog eens een leuke manier om een wandeltocht te doen. Kijk voor meer info op Happen en Stappen

Oefenen

Train voordat je op vakantie gaat. Zo beleef je meer plezier als je op vakantie bent. Er zijn meerdere wandelorganisaties waar je mee kunt wandelen in het weekend. Op De Wandelsite (alle leeftijden) en Weekendhike (20-40 jaar) vind je wandeltochten georganiseerd door de deelnemers.

Met een ezel

Een aantrekkelijke manier van wandelen, is wandelen in het gezelschap van een ezel. De ezel draagt de bagage en de kinderen kunnen af en toe uitrusten en meerijden op de rug van het dier. Kinderen zijn snel enthousiast over de ezel en zullen graag meehelpen met roskammen en optuigen. Meer hierover kun je lezen op Ezelwandelingen .

Texel en wandelen

Wandelen op Texel is ook een belevenis. Als je een vakantieplek als uitgangspunt neemt dan kun je in verschillende richtingen prachtige wandeltochten doen. Alleen al de strandwandeling van noord naar zuid is goed voor zo'n 30 km. En in de brede duinstrook ligt een uitgebreid net van wandelpaden, voorzien van palen met gekleurde kop. Het hele jaar door kun je hier genieten van de natuur en elk jaargetijde heeft zo zijn eigen charme.

Nordic Walking

Je hebt er zonder twijfel al van gehoord: Nordic Walking is de laatste nieuwe sport. Ze houdt het midden tussen wandelen en langlaufen, en lijkt de wonderformule te zijn om heel je leven in vorm te blijven. Een belangrijk detail: Nordic Walking is een sport die je op alle leeftijden en in elke fysieke conditie kunt doen. Je kunt het bij elk weertype doen, alleen of in groep… Waarop wacht je dus om eens te proberen?
Ook in Nederland, bijv op Texel, kun je heerlijk Nordic wandelen.

Met wielen

Gaat er iemand mee met een rolstoel of zijn er kleine kinderen in een kinderwagen dan is het handig om te weten of de route wel te volgen is met de wielen. Er zijn websites voor rolstoelgebruikers en die kun je dus ook voor de kinder- wandelwagen gebruiken. Kijk bijvoorbeeld op de website Natuurzonderdrempels.nlWandelkleding

Je moet je op een wandeling ook goed voorbereiden. De juiste schoenen en kleding maken dat je veel beter de wandeling kan volbrengen. Mooie en goed zittende kleding en de juiste schoenen. En een rugzak om wat benodigdheden mee te nemen. Eigenlijk kun je al deze dingen op één plek bij elkaar vinden.

Navigatiecursus

Een navigatiecursus is een erg nuttige en leuke dagcursus. Met behulp van oefeningen tijdens een flinke wandeling leer je omgaan met de topografische kaart en het kompas. Zeker een aanrader als je van plan bent door duinen en bossen te gaan wandelen.
Zo'n soort cursus kun je ook in een weekend volgen in de Belgische Ardennen. Tijdens dit volledig verzorgde weekend in de Belgische Ardennen komen alle aspecten van het navigeren in de berg- en buitensport aan bod. Na behandeling van de conventionele oriëntatiehulpmiddelen: kaart, kompas en hoogtemeter, komt ook het Global Positioning System (GPS) uitvoerig aan de orde. Alle onderwerpen worden vanaf de basis uitgelegd, voorkennis is dus niet noodzakelijk. Na afloop van de cursus bent u in staat om op een verantwoorde wijze in bergachtige gebieden te navigeren.

Waar is het noorden

Als je gewoon wilt weten waar het noorden of zuiden is door middel van de sterren dan kun je op de pagina navigeren met de sterren wel vinden hoe dat werkt. En overdag kun je de sterren niet gebruiken, nou dan kun je altijd navigeren met je horloge , hoe gek dat ook klinkt.

Woestijn

Waarom zou je niet eens wandelen door de woestijn tijdens de vakantie? Dat is nog eens heel anders. Bij Bedouin Safari Tours kun je kijken wat het allemaal inhoud. Zoals "wandelen vanuit Agabad naar de "The Magic Spring". Een heldere bron midden in de woestijn, omgeven door palmbomen. De bron heeft deze naam gekregen omdat volgens de legende er alleen water naar boven komt als er mensen de bron naderen. Lopend hierheen zie je de bron al ver voor je uit liggen. Met de van hitte trillende lucht is het of je naar een luchtspiegeling toeloopt."
Als het nu maar niet echt een luchtspiegeling is na al dat wandelen. :-)

Te voet door de Alpujarras

Het reizen te voet door de Alpujarras, op de zuidflank van de Sierra Nevada in Andalusië - Zuid-Spanje, over de paden die het gebied doorkruisen is één van de betere manieren om alle mooie plekken te ontdekken. De toppen van de Sierra Nevada in het noorden, landschappen van de Alpujarra en Afrika aan de horizon.

Vreemde landen

Er zijn nog veel meer landen om lekker te wandelen. Want wandelen kun je bijna overal. Zeker even wat verder zoeken al is het maar om ideeen op te doen.Island Walks

Op de site Island Walks vind je wandeltochten die gehouden worden op het eiland Ithaka in Griekenland. Door de gevarieërde en betoverende schoonheid is het eiland uitermate geschikt om te voet te verkennen. In het voor- en najaar is het er erg rustig en niet te heet voor korte of langere wandeltochten. Sommige paden zijn steil en rotsachtig, maar de inspanning wordt altijd beloond met adembenemende vergezichten, verlaten ruïnes, stille strandjes en een grote varieteit aan wilde planten en dieren. Het is een eiland voor liefhebbers van rust, ruimte, natuur en cultuur.

Strand

Zin in een fikse wandeling? Volg dan de kust. Het Noordzee Kustpad biedt wandelaars de mogelijkheid een trip te maken over het langste wandelpad van Nederland. Met de onlangs toegevoegde routeplanner kunt u vooraf uw wandeling organiseren. Op basis van de gewenste wandelafstand, provincie, landschap, verharding en het eventueel toegestaan zijn van honden kunnen wandelaars eenvoudig hun ideale wandelroute selecteren en alvast voorproeven welke bezichtigingsmogelijkheden er onderweg zijn.

Over het strand

Als je nog een leuk weekje vakantie wilt hebben met wandelen moet je eens kijken op de site van de Strand6daagse . Zes dagen wandelen over het strand en daarmee een groot deel van de nederlandse kust bezoeken. Hopelijk zijn er geen westerstormen die dagen. :-)

Aan zee

Ga eens een gezellig weekendje aan zee zitten in een bungalow bijvoorbeeld. Lekker in eigen land een weekendje bij de zee. Of het nu een koud of een warm weekendje wordt, over het strand een wandeling maken is altijd lekker.

Rugzak

Waarheen je ook gaat en wat je ook allemaal van plan bent mee te nemen, de juiste rugzak is erg belangrijk. Met de juiste rugzak verhoog je namelijk het draagvermogen en voelt de rugzak de helft zo zwaar. Voor iedere wandelaar is er wel een goede toepasselijke rugzak.

Het weer

Ga je een dagje wandelen dan is het wel handig om te weten of het mooi weer blijft. Kijk even op de site van Meteo Consult en je weet het binnen een paar minuten.
En ben je toch bang dat het wat slechter zal kunnen uitvallen? Zorg dan in ieder geval voor lekkere goedzittende regenkleding.

 


Andere tips

Happen
en
StappenIndonesië reizen

Canvas
Holidays