Minder Valide

Ook met rolstoel kun je op vakantie
Ook de lichamelijk gehandicapten en minder validen mensen willen graag op vakantie. Dat is niet altijd even makkelijk en vaak is het ook financieel niet altijd goed te doen omdat alles duurder wordt met veel speciale hulpmiddelen.
Op deze pagina wat hulp voor een fijne dag of vakantie.

Stichting Ichthusreizen

De doelstelling van de stichting Ichthus is het organiseren van vakantiereizen (groepsreizen) voor lichamelijk gehandicapten en minder validen. Het is een christelijke stichting, wat inhoudt dat de Bijbel, Gods Woord als uitgangspunt en leidraad is gekozen voor het vormgeven van de inhoud van de vakantie. De vakanties van Stiching Ichthus vinden plaats in de maanden juni, juli en augustus en zijn over het algemeen 10-daagse vakanties. Meer info zie Ichthusreizen .

Wandelroutes

Wandelroutes zijn vaak erg leuk en mooi om te volgen. Maar met een rolstoel is het alleen vervelend als er dan op een route opeens allerlei zandpaden en hobbelige weggetjes blijken te zitten. Dan is het handig om te weten of de route wel te volgen is met de wielen. Er zijn speciale websites voor rolstoelgebruikers. Kijk bijvoorbeeld op de website Natuurzonderdrempels.nlLogeerhuis Eigendraads

Een logeerhuis bestemd voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking of gedragsproblematiek zoals ADHD, autisme, of een leerstoornis. De opvang wordt gefinancieerd middels een Persoonsgebonden Budget. Het kind heeft dan ook een indicatie van RIO of LCIG nodig. Voor meer informatie kijk op de site van Logeerhuis Eigendraads

Picture vakanties

Picture vakanties is opgezet door mensen uit de zorg, verleent service op het gebied van aangepaste vakanties, geeft advies, over de verschillende mogelijkheden en helpt indien gewenst te zoeken naar een geschikt adres. Alle accommodaties op onze site, worden door ons bekeken. (behalve in het buitenland). Voor meer info kijk op Picture Vakanties .

Gratis zeilen voor mindervalide kinderen

Stichting One Fine Day maakt geheel verzorgde zeildagen voor mindervalide kinderen, kinderen die het nodig hebben om er even een dagje tussenuit te gaan en met een stralende lach terug te komen. Wanneer u iemand of een groepje kinderen weet die ook zon dag verdienen! Kijk dan even op de website van One fine day . Ook is alle steun voor het goede doel van harte welkom.


 


Andere tips

Boek
goedkoop
uw
bungalow
vakantieBasic
Travel
vakantiewoningenCanvas
Holidays