Skivakantie


SkiŽn door de sneeuw geeft een heerlijk gevoel en is een sportieve bezigheid. En of dat nu van een steile helling is of gewoon lekker door de bossen is met langlaufen. Dit is een echte wintersportvakantie.
Een sport die er hier ook erg dichtbij komt is snowboarden. Bijna hetzelfde maar toch wel heel anders. Maar genieten in deze wintervakantie doe je zeker.

SkiŽn

Wanneer u op de Gitschberg staat, zal u ook als bijzonder actieve skiŽr of snowboarder tussendoor steeds opnieuw even stil blijven staan. En dat heeft een goede reden: U wil van hieruit van het weergaloze panorama genieten. Het gevoel is er ťťn van grenzeloze vrijheid. Het uniek uitzicht vanaf de top van de Gitschberg (2.512 m) op meer dan 500 besneeuwde bergen van de Dolomieten, de ÷tztaler en Zillertaler Alpen. SkiŽn is prachtig!

Kleurcode op Pistes

De moeilijkheidsgraad op pistes is aangegeven in kleuren.
  • Groen - Beginners helling.
  • Blauw - Lichtgevorderde en beginners onder leiding van leraar.
  • Rood - Een stuk steiler, voor gevorderde skiŽrs. De techniek moet beheerst worden.
  • Zwart - Echt steile pistes. Alleen voor heel goede skiŽrs geschikt.
Nederland

In Nederland kun je niet veel skiŽn, althans niet buiten in de natuur. Maar er zijn wel veel banen waar je kan oefenen. Dit is een aanrader om te doen een paar weken voor je op wintersport gaat. Even de techniek oefenen en er weer een beetje inkomen. Zo kun je weer in de sneeuwsfeer komen. Deze indoorskibanen vind je op veel plaatsen dus vast ook wel eentje bij jou in de buurt. Ook andere sneeuwsporten kun je hier beoefenen.

Langlaufkleding

Bij het langlaufen gebruik je veel energie waar je het lekker warm van krijgt. De warmte die ontstaat moet goed kunnen worden afgevoerd door de kleding. De kleding lijkt veel op andere skikleding, maar is vaak toch wel dunner. Voor echte langlaufers is dat geen probleem omdat het tempo toch steeds vrij hoog ligt. Voor beginners is het handig om ook een jack mee te nemen omdat het anders in rust periodes te koud is.

Mooie skigebieden

Er zijn natuurlijk heel erg veel mooie skigebieden. Maar het gaat erom hoe snel je er kunt zijn als je 's morgens wil starten met skieŽn. Bij Landal hebben ze accomodaties die direct aan de skipiste liggen. De parken bieden volop luxe om heerlijk te ontspannen, en ook voor de kinderen is er genoeg te doen. En dus snel beginnen met skieŽn.

Wintersport in Frankrijk

Soms heb je geen tijd om de hele week op wintersportvakantie te gaan. Dan zijn een paar dagen op de ski's in de Franse sneeuw een uitkomst. Met je bedrijf, met je sportclub, met vrienden, met familie... gezellig samen even naar de sneeuw in de Franse Alpen.

Cursus

Het grootste risico waar we bij het beoefenen van bijzondere wintersporten mee te maken hebben is zonder twijfel het gevaar van lawines. Het kunnen inschatten van lawinegevaar en het kunnen handelen in geval van nood behoort dan ook tot de standaard vaardigheden van iedereen die zijn of haar vakantie in de winter in de bergen wil doorbrengen.

Sneeuwhoogte

Maar hoeveel sneeuw ligt er eigenlijk op de plaats waar je op vakantie gaat? Je kan het vinden op sneeuwhoogte . Per land kun je de sneeuwhoogtes bekijken van de meeste wintersportplaatsen. Ligt er 10cm of 420cm? Gauw kijken als je al weet waar je naar toe wilt of kijken waar het meeste ligt dan kun je in die richting boeken.Brochures

Winterse avonturen in bijzondere streken? Vraag een gratis brochure aan! Je vindt ze op de pagina Brochures .

Chalet

Wil je een leuk chalet huren op wintersport dan moet je eens kijken bij Chalet accommodaties
Heel leuke aanbiedingen van chalets diverse wintersport gebieden.

Pisteregels

Houd rekening met anderen op de piste. Als het erg druk is ga dan niet als een gek naar beneden. Inhalen mag, maar hinder je voorganger niet. Op nauwe passages moet je niet stil gaan staan. Het wordt hier namelijk toch al drukker dan op de brede delen. Respecteer een pisteafsluiting. Is een deel afgesloten ga er dan ook niet op. Het is echt niet voor niets dan een deel van de piste op dat moment afgesloten is. En let ook op borden die er staan en houd je er aan.
Mocht er een ongeluk in je buurt gebeuren en je gaat helpen zet skies dan in een kruisvorm (X) bij het slachtoffer. Laat iemand de pistedienst waarschuwen en verleen eerste hulp zover je dat kent. Houd in ieder geval het slachtoffer warm en kalm.

 


Andere tips

Basic
Travel
vakantiewoningenEen Vakantiehuisje


Boek
goedkoop
uw
bungalow
vakantie