Zeilvakantie


Zeilen is zwerven en ontdekken op het water, met wind door je haren. En bij een zeilvakantie kun je denken aan de kleine zeilbootjes voor 1 persoon en aan grote zeiljachten die over zee en langs de kustlijn varen. Zelf de zeilboot besturen of meezeilen met een ervaren schipper. Een zeilvakantie is in ieder geval een groot avontuur.

Cursus

Om te beginnen kan je natuurlijk een cursus gaan volgen. Een schipperscursus is een uitgebreide zeilcursus voor beginners en gevorderden. Heb je veel zeilervaring, maar net dat duwtje nodig om ruim water op te durven, kunnen ze je verder helpen. Zelfs als je nog nooit gezeild hebt, kunnen ze je zeilen leren. Om schipper te worden heb je dan uiteraard wat meer tijd nodig.
Er is speciaal een Zeilcursus voor Volwassenen waarbij je een lekkere vakantie hebt en ondertussen leert hoe je moet zeilen. Dit is trouwens ook mogelijk met het hele gezin. En wat is er nu fijner om met het hele gezin lekker op het water te zijn, te leren zeilen en volgend jaar een zeilboot te huren! Of in de weekenden.
Met de motor aan varen jullie de haven uit en daarna gaat de motor uit en worden de zeilen gehesen en gespannen. Dan vaart de zeilboot verder het water op en wordt de overstag manoeuvre even geoefend door de familie. Van de ene naar de andere windse koers draaien en de overloop en de zeilen gaan naar de andere kant van de boot. Deze manoeuvre wordt snel opgepakt door iedereen waardoor het grote open water al snel lonkt. Dan de uitleg over stuur- en bakboord, zodat er verder gepraat kan worden in zeiltermen. De zeilen vangen de wind en ze varen al snel op vier knopen, dat is zo'n zeven of acht kilometer per uur. Ja, ook zeiltermen moet je weten voor je begrijpt wat er allemaal verteld wordt.Zeil

Het zeil van je boot kan natuurlijk wel eens stuk gaan, vooral als je een beetje sterke wind gehad hebt. Er is een site nieuwe zeilen waar je verschillende bedrijven kan vergelijken.

Waterkaarten

Ga je veel routes maken op verschillende wateren dan zijn waterkaarten ook erg handig om te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld veel plezier hebben aan een kaart om zo andere (leukere) routes te vinden. Bij Bol.com verkopen ze Waterkaarten dus dat is makkelijk. Worden zo bij je thuisbezorgd.

Zonnig leren zeilen

Stel je eens voor: zeilen onder de zon, blauwe zee met dolfijnen, mooie eilanden, ankeren bij tropische stranden in prachtige baaien, onder zeil plekken ontdekken die alleen over het water te bereiken zijn. Dat kan de hele winter in het CaraÔbisch gebied.
Met een Zeezeilcursus Caribbean van Amorgos is het allemaal mogelijk. Ook mogelijk in andere gebieden zoals KroatiŽ, Griekenland en ItaliŽ.
Kijk voor een Zeezeilcursus CaribbeanVoor jongeren

Stichting Holtus organiseert ieder jaar vier zeilweken voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Twee vakanties voor jongens en twee vakanties voor meiden. De kampen vinden plaats op het Holtus eiland in de Loosdrechtse plassen. De hele week verblijf je op het -verder onbewoonde- eiland. Er is behalve het zeilen van alles te doen: zwemmen, kanoŽn, roeien, balspelen. 's Avonds wordt er een kampvuur gemaakt en samen gezongen en gelachen. Meer lees je op de website van Holtus zeilkampen .

Meer

Nog een link om mee af te sluiten. De site zeilen online geeft je nog veel meer informatie over zeilen met allerlei nieuwsberichten.

 


Andere tips

Sprookjescamping


Basic
Travel
vakantiewoningenIndonesiŽ reizen

ANWB camperverzekering