Wintersportvakantie

Mooie bergen met wintersport
Bergen met flinke lagen sneeuw maken een wintervakantie tot vakantie. Of je nu gaat voor een wandelvakantie in de sneeuw of voor een echte skivakantie met skieen, snowboarden of langlaufen in alle gevallen heb je in ieder geval sneeuw nodig. Daarom hieronder allemaal tips waar sneeuw aan te pas komt voor je echte sneeuwvakantie.

Goedkope wintersport

Voor goedkope lastminute wintersportchalets kijk je bij Chalet accommodaties en Chalets.nl. Een gecombineerde chaletvakantie en wintersportvakantie.
Wil je de site bezoeken: Chalet accommodaties

Let op het Milieu

Als het in de bergen winter wordt dan breekt er voor de natuur een moeilijke tijd aan. Het landschap gaat in rust en dieren beperken hun activiteiten tot een minimum. Ga daarom niet zomaar dwars door bossen skieen. Laat bomen, takken en struiken heel en blijf op de piste.
En neem al het afval weer mee terug naar het dal. Houd het schoon!

SkiŽn

Wanneer u op de Gitschberg staat, zal u ook als bijzonder actieve skiŽr of snowboarder tussendoor steeds opnieuw even stil blijven staan. En dat heeft een goede reden: U wil van hieruit van het weergaloze panorama genieten. Het gevoel is er ťťn van grenzeloze vrijheid. Het uniek uitzicht vanaf de top van de Gitschberg (2.512 m) op meer dan 500 besneeuwde bergen van de Dolomieten, de ÷tztaler en Zillertaler Alpen.
Maar dat is maar een van de vele plekken waar je kan skiŽn. Ook in Oostenrijk

Snowboarden

Snowboarden is ook helemaal in en misschien iets moeilijker dan skiŽn. Maar echt wel te leren. Ook hierover vind je veel op de site van de verschillende landen. Kijk maar eens bij OostenrijkSneeuwhoogte

Maar hoeveel sneeuw ligt er eigenlijk op de plaats waar je op vakantie gaat? Je kan het vinden op sneeuwhoogte . Per land kun je de sneeuwhoogtes bekijken van de meeste wintersportplaatsen. Ligt er 10cm of 420cm? Gauw kijken.

Schaatsen

Wie zich van de sneeuw op het ijs wil wagen, kan kiezen uit een ruim aanbod. Zo is er in Brixen en in Sterzing een ijsstadion waar men niet alleen gewoon kan schaatsen, maar ook de plaatselijke variant van het ijshockey, het EisstockschieŖen, kan beoefenen.
Schaatsen kan trouwens in heel veel wintersportgebieden, maar als je het echt graag doet informeer dan wel van te voren of er inderdaad ijs te vinden is in de buurt van je vakantiebestemming.

En voor de kinderen vind je hier een kleurplaten schaatsen (Er zijn er meer) .

Jonge kinderen

Van de sneeuw genieten kan al met heel jonge kinderen, maar wil je gaan skieen dan moeten ze toch al minstens vier jaar oud zijn. En met zulke jonge kinderen kun je nog niet de grote pistes op. Maar vervelen zullen ze zich niet zo snel in de sneeuw want er zijn leuke dingen met ze te doen.

Zonnebril

In de sneeuw is een zonnebril echt nodig. Een gewone zonnebril is goed te gebruiken en als je er eentje met plastic montuur hebt is dat beter dan een metalen. Metaal voelt niet lekker als het vriest. Bij slecht weer moet je een sneeuwbril opzetten. Voor brildragers zijn er speciale modellen die over de gewone bril gedragen kunnen worden.

Sneeuw in de zomer!

Dat kan ook.
SkiŽn, snowboarden of langlaufen in de zomer? Geen probleem! In Zwitserland zijn 6 gletsjers, waarop je ook in de zomer kunt wintersporten. Test uw nieuwste wintersportmateriaal of geniet gewoon van een hete zomerse dag in de "coole" sneeuw!
Lekker op chaletvakantie met luxe!

Mooie skigebieden

Er zijn natuurlijk heel erg veel mooie skigebieden. Maar het gaat erom hoe snel je er kunt zijn als je 's morgens wil starten met skieŽn. Bij Landal hebben ze accomodaties die direct aan de skipiste liggen. De parken bieden volop luxe om heerlijk te ontspannen, en ook voor de kinderen is er genoeg te doen. En dus snel beginnen met skieŽn.

Sportief

Met deze geweldige wintersportaanbiedingen moet je gewoon even kijken. Voordelige wintersportvakanties.Wintersport in Frankrijk

Soms heb je geen tijd om de hele week op wintersportvakantie te gaan. Dan zijn een paar dagen op de ski's in de Franse sneeuw een uitkomst. Met je bedrijf, met je sportclub, met vrienden, met familie... gezellig samen even naar de sneeuw in de Franse Alpen.

Taal leren

En omdat een wintersport vakantie bijna nooit in Nederland plaats vindt is een beetje de taal leren ook geen gek idee. Je geniet nog meer van het land als je ook (een beetje) de taal spreekt van het gastland.

Husk

Husk Winter is de nummer 1 op het gebied van budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Jouw vakantie kan hier helemaal all-inclusive zijn, en dat is wel heel lekker vakantie houden.

Zon

Vergeet de zonnebrandcreme niet om verbranding te voorkomen. De lucht is ijl, de sneeuw weerkaatst de zon en de straling is hiermee toch wel erg hoog. Een vettige zonnecreme zorgt er voor dat de huid ook minder koud wordt.

Winterwandelen

Wandelen door de sneeuw is heerlijk. Er zijn geprepareerde winterwandelwegen en die bieden een eersteklas natuurbelevenis. Van korte wandeling tot dagtocht kun je van het betoverde winterlandschap genieten. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de site van Oostenrijk


Meer Brochures

Veel gratis voorpret hebben? Kijk bij de gratis aan te vragen brochures op de pagina: Brochures .

 


Andere tips

Center
ParcsCanvas
HolidaysSprookjescamping