Jeugdvakantie


De jeugd wil ook wat en dat is meer actie in de vakantie want alleen de in zon hangen is niets.
Er zijn verschillende organisaties die de jeugd lekker kunnen bezig houden tijdens hun vakantie. Ze kunnen veel spannende dingen ondernemen en hebben zo een vakantie die ze niet snel zullen vergeten.

Vakantiekampen

De Stichting Vakantie Kampen zet zich in voor kinderen van 7 tot 17 jaar. En dat doen ze al 25 jaar. Ze bieden kinderkampen met de duur van 1 week. Zo organiseren ze zeilkampen, tentenkampen en een actiefkamp. Omdat ze alleen met vrijwilligers werken zijn de kosten voor deelname zeer laag.

Vlotvaren

Altijd goed voor een spetterend plezier. Je knoopt palen en tonnen aan elkaar tot een vaarbare constructie. Je neemt de proef op de som met de tewaterlating. Samen sterk! Of niet...?
En ook survival kun je op een dag doen. Op zo'n dag ga je er flink tegenaan. Je vaart een pittig eind, klimt langs een touw tegen de brug op, je schiet met handbogen, gaat mountainbiken en tot slot: 'bridge diving' - in de kajak twee meter van de brug afduiken - en een touwbrug met catcrawl-techniek.
En als laatste ook nog noemen het bosbikkelen met kompasloop. Je loopt met kaart en kompas via een aantal opdrachten naar het Bikkelbos: de martelspeeltuin van touw, ruwhouten balken, indianenbrug, slingerende autobanden en natuurlijk de waterbak met het klauternet. Lekker beesten in de bomen op drie meter boven de grond. Garantie: drie dagen spierpijn.Sterrenkunde

Op de volgende site kun je lezen over sterrenkundekampen . Voor kinderen die geinterresseerd zijn in sterren en planeten houdt de kongerenwerkgroep voor sterrenkunde sterrekundekampen. Behalve het bestuderen van de hemel is er ook volop tijd voor zwemmen, sport en spel.
Ook op de site van de Nederlandse Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde lees je over sterrenkundekampen en ruimtevaartkampen. Zij organiseren zulke trips al meer dan 25 jaar. Op deze kampen wordt er ook heel veel gedaan. Natuurlijk sterren kijken en sterrebeelden leren. Ook een cursus wordt er gegeven waar je een echt diploma kan verdienen. En buiten deze dingen zijn er ook hier andere activiteiten zoals klimmen, waterzakgevechten, bouwen van dammen enz. En er is nog veel meer te lezen op de site van de Nederlandse Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde .

Zomerkamp

Met de JNM (Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie) kun je met andere jongeren van 12 tot 25 jaar op kamp of excursie de natuur in. Ze gaan dan bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en libellen kijken. Deze activiteiten zijn er het hele jaar door, in heel Nederland en soms ver daarbuiten. Je kunt ze vinden op de website: ZomerkampAardbeien

Voor kinderen die van aarbeien houden is het Aardbeienland heerlijk. Alles draait hier om de aarbei. Een aarbeientuin, aarbeienkabouterbos, aardbeienmuseum en zelfs een veldje waar je zelf aarbeien kan plukken!

Paardrijvakanties

Op paardrijvakantie sites worden veel verschillende verzorgde paardrijvakanties en disciplines aangeboden zoals Engels rijden, western rijden, dressuur, springen, mennen, trektochten, stationaire programma’s, clinics, horse/cattle drive’s enz. De reizen kunnen zelfs worden gecombineerd met andere (actieve) arrangementen, zodat ook de niet ruiter mee kan. En bij sommige kun je je eigen paard meenemen. Leuk.
Andere sportvakanties zijn er ook bijvoorbeeld tennis en voetbal.

Attractiepark er bij?

Boek nu een bungalow of stacaravan voor vakantie en gratis toegang tot attractieparken in Brabant voor vakantie en gratis toegang tot attractieparken in Brabant
Brabantse gastvrijheid, betaalbare kwaliteit én gratis & onbeperkt naar acht vrolijke attractieparken. Dat zijn de ingrediënten van een verblijf bij Libéma Vakantieparken. Dat is weer eens iets anders en natuurlijk erg leuk voor de kinderen.

Zie ook

kindervakantie en tienervakantie

En voor de kleinere kinderen: Zorg dat je antislip zwemsokken bij je hebt. Het voorkomt valpartijen op de gladde zwembadvloer.

 


Andere tips

Basic
Travel
vakantiewoningenIndonesië reizen