Goedkope Vakantie

Geef niet veel geld uit,neem een goedkope vakantie
Soms wil je een goedkope vakantie omdat je gewoon even niet genoeg geld hebt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om thuis te blijven en zo te besparen. Maar ontspannen doe je meestal niet echt als je thuisblijft. Bepaalde dagelijkse klussen en werkzaamheden in huis ga je toch oppakken. (Wat natuurlijk ook niet verkeerd hoeft te zijn!)
Dus toch maar lekker op vakantie. Op een goedkope vakantie!
Daarom staan op deze pagina een aantal tips om goedkoop, of in ieder geval goedkoper, en leuk op vakantie te gaan. Het vakantiegevoel zal er zeker niet minder om zijn.

Wil je naar een evenement of attractiepark. Kijk dan even of je online de kaarten kan kopen met fikse korting.
O.A. korting op Slagharen, Beekse bergen, plopsaland, Phantasialand, Toverland, de Efteling, Duinrell, Aviodrome, Dierenpark Emmen en nog veel meer.

Last-minute

Laat boeken, goedkoop vliegen. Prima manier om te besparen op vliegtickets. Maar let wel op! Veel aanbiedingen zijn lokkertjes en vallen de echte prijzen tegen dus wel goed blijven lezen wat er precies wordt aangeboden.
En dan horen de Goedkope vliegtickets er ook bij.
En niet alleen vluchten kunnen last-minute goedkoper zijn dan normaal. Ook complete reizen kunnen zo een goedkope(re) vakantie opleveren. Kijk voor deze last-minutes op deze site op de pagina lastminuteWerkvakantie

Werken op je vakantiebestemming kan heel uitdagend maar tevens ontspannend zijn. Een werkvakantie is een nuttige vakantiebesteding omdat je anderen helpt en tevens is het natuurlijk een goedkope vakantie. Het zal in ieder geval een leuke vakantie zijn. Kijk voor meer info op de pagina werkvakantie .

CouchSurfing

Couchsurfen is een leuk principe. Het principe is dat mensen een 'sofa' ter beschikking stellen waar je dan kunt slapen. Die sofa is ook vaak wat anders zoals een eigen kamer met bed, een plek in de tuin voor een tent of een plaats op de vloer voor je luchtbed.. Een gratis overnachting voor wat gezelligheid bij de mensen. Er zijn websites waar je dit soort adressen kan vinden en dan weet je zeker dat het adres betrouwbaar is. Kijk voor meer info op CouchSurfing op wikipedia

Oppassen

En als je zelf geen woning hebt om te ruilen kun je misschien wel op iemand anders huis passen. Er is een landelijke oppas centrale die je aan adressen kan helpen in Nederland en Vlaanderen. De website: Holidaylink
Maar natuurlijk kun je ook eens bij vrienden en bekende informeren wat ze met het huis doen als ze op vakantie zijn. Zelfs al is de andere woning maar 10 kilometer verder kun je echt genieten van je goedkope vakantie.

Vergelijken

Het vergelijken van verschillende reizen kan ook altijd wat opleveren. De ene reis kan een stuk goedkoper zijn dan de andere terwijl er soms geen, tot erg weinig verschillen zijn. Het is altijd lekker om op voorhand te weten dat je in ieder geval niet de duurste vakantie gekozen hebt.

Woningruil

De woning ruilen tijdens de vakantie. Niet alleen goedkoop, maar je hebt meteen iemand voor de planten, de dieren en de post. Het is wel iets waar je van moet houden want er komt natuurlijk wel een vreemde in je huis wonen. En daar speelt ook vertrouwen een grote rol in. Het is wel een goedkope vakantie want er zijn zo geen verblijfskosten. Je zou zelf met iemand kunnen ruilen maar er zijn ook websites waar je heel veel leden uit alle delen van de wereld kan vinden om met je te ruilen.Fietsvakantie

Het goedkoopste vervoermiddel om je vakantie te houden. En als je onderweg kampeert dan kan het een heel goedkope vakantie worden. Stippel van te voren de route uit en denk ook eens aan de trein! Met de trein kun je snel grote afstanden overbruggen en het fietsen dan doen op de leuke, rustige plaatsen. Denk ook aan familie en vrienden die ver weg wonen omdat je daar goedkoop kunt overnachten. Vertel ze dat je voor de gezelligheid komt :-) Zie voor meer info fietsvakantie .

Met de trein

Reis per trein overal naartoe in Europa, van de meest bruisende steden tot de lieflijkste dorpjes. Met een pas om makkelijk te reizen en ook nog eens korting. Kijk voor meer informatie op Interrail

Happen en Stappen

Om maar even een leuk culinair uitstapje te noemen met een heel leuke wandeltocht. Happen en stappen houd in dat je steeds een stuk van een route loopt en dan verwent wordt met iets lekker. Eerst een koffie met gebak, later een voorafje, dan een hoofdgerecht en later een dessert. Dat is nog eens culinair verrast worden met een leuke manier om een wandelroute te doen. Kijk voor meer info op Happen en Stappen

Kindervakantiekampen

Er zijn veel instellingen die vakanties en dagkampen organiseren voor kinderen en jongeren, tegen een kleine vergoeding.

Cruises

Iets duurder dan heel goedkoop maar een cruise is dan ook wel speciaal. Kijk op de pagina Cruisereizen voor toch wel mooie prijzen. Doe toch eens iets anders en ga lekker varen.

Bungalow

Bij Bungalowspecials doen ze ook niet moeilijk over de prijs.
Boek goedkoop uw bungalow vakantie.

Reizen Winnen

Kijk op de pagina prijsvragen om leuke reizen te winnen. Als je tot de gelukkige behoort ben je wel heel goedkoop uit. :-)

Brochures

De voorbereiding kan ook veel geld opleveren. Vraag verschillende gratis Brochures aan en vergelijk de verschillende prijzen en reizen. Zo kun je tot de conclusie komen dat bij twee soorten reizen, een iets andere reis erg veel goedkoper kan zijn en dat het verder niet eens zoveel verschilt. 


Andere tips

IndonesiŽ reizen

Interrail
Global-passSprookjescamping