Vakantiestress


Iedereen kent het gevoel vlak voor de vakantie. Alles moet in orde zijn voor de vakantie en dat kan een flinke stress opleveren. Dat is niet altijd leuk, maar veel is ook wel te voorkomen als je een aantal punten in de gaten houdt. Bedenk als eerste dat niet alles perfect hoeft tijdens de vakantie. Het is tenslotte vakantie.

Het begint al met het geregel op het werk. Laatste klusjes afmaken, werk overdragen. Laatste mail lezen en natuurlijk nog beantwoorden. Dat moet gewoon iets slimmer kunnen. Stel je bent een dag eerder op vakantie dan kun je ook de laatste mail niet meer beantwoorden. Daarom heb je toch werk overgedragen? Sluit het allemaal rustig af een dag van te voren en doe de laatste dag nog een paar afrondingen.

Meenemen

Ga niet opde laatste dag kijken wat er allemaal meemoet. Dat kan ook een paar dagen van tevoren. Dan krijg je ook niet de stress van spullen die nog gewassen moeten worden omdat je ze mee wilt nemen. Dat je nog een wasje draait dat kan, maar zorg dat daar geen spullen bijzitten die perse mee moeten. Stel dat het niet vlot droogt, moet je het nog strijken ook. En je koffer zit net dicht als je die laatste kledingstukken uit de was pakt.
Begin allemaal wat eerder.Vergeten

Er is ook vaak stress omdat je bang bent iets te vergeten. Dat is ook helemaal nergens voor nodig. Zorg dat je ID / paspoort, geld, pasje, credit card en eventuele tickets / vakantieadres, medicijnen klaar ligt en dan heb je alles wat je in ieder geval moet hebben. Als je een shirtje mist of een tandenborstel dan kan je die ook tijdens de vakantie kopen. Bijna alles is overal te koop dus stressen is daarvoor niet nodig.

Huisdieren

De huisdieren die niet mee kunnen die moeten natuurlijk verzorgt achterblijven. Ga niet op het allelaatste moment erachter komen dat de hokken nog schoongemaakt moeten worden. Doe dat een dagje eerder.
Zorg dat je ruim voldoende voer in huis hebt zodat de oppas niet mis gaat grijpen en verhuizen de dieren tijdelijk naar een oppasadres doe dat dan ook een dagje eerder. Dan heb je ook wat meer tijd om uitleg te geven en nog even een bakkie koffie te drinken.
Komt de oppas aan huis ga dan niet het hele huis schoonmaken omdat er iemand in huis komt die zou kunnen denken dat je niet goed schoonmaakt? Ze kijken echt niet op alle kasten en plintjes of er een beetje stof op ligt. En doen ze dat wel is het meteen schoon.Afspraken

Zorg dat je allemaal weet wat er in de vakantie gedaan gaat worden. Dat voorkomt misverstanden tijdens de vakantie en daarmee voorkom je ruzie. Als de een denk dat er elke dag gefietst gaat worden en de ander denk dat het een luier vakantie aan het zwembad wordt dan klopt er iets niet en dat komt er een keer uit.
Als je samen weken van tevoren een beetje weet wat de ander wil en gaat doen dan komt het tijdens de vakantie ook wel goed.

Vakantie begint met de reis

Houd in je achterhoofd dat de vakantie begint als je met de reis begint. Geniet ook van de reis en doe het rustig aan. Je kan best onderweg even een uurtje stoppen om te genieten van het uitzicht en een wat drinken. Het geeft niets als je wat later aankomt. En als je met de auto gaat plan dan gewoon een overnachting in net over het midden van de route. Het jakkeren in één stuk door naar je verre bestemming is niet echt lekker voor je en als je geniet van de omgeving en rustig rijdt dan is het aankomen op de bestemming ook lekker en ontspannen. Je bent al in vakantiestemming en dus geeniet je meteen zodra je er bent. Heb je gehaast dan wil je eigenlijk alleen maar rusten en is alles teveel.
Geniet van je hele vakantie, dus ook van de reis!


Houdt de stress te baas en heel veel plezier tijdens de vakantie.

 


Andere tips

ACSI
KampeerreizenCanvas
HolidaysSprookjescamping