Groepsreizen


Met een groep op reis ontmoet je direct meer mensen en kun je ervaringen delen.
Het leuke van een georganiseerde groepsvakantie is dat je met meerdere mensen een vakantie houdt. Je kan nieuwe vrienden maken en je hebt anderen om je ervaringen van dat moment te delen. Het nadeel van een groepsvakantie is dat je met meerdere mensen een vakantie houdt. De sfeer kan verpest worden doordat er iemand niet zo vrolijk is. (Alhoewel dat niet veel voorkomt.)
En je kan niet altijd doen waar je zelf zin in hebt omdat er nu eenmaal een bepaald tijdschema is waaraan iedereen zich moet houden.

Georganiseerd kamperen

ACSI Kampeerreizen
Zij organiseren al meer dan 25 jaar rondreizen waarbij kampeerders met een eigen caravan, camper of alleen met de auto reizen. Iedereen in de groep rijdt van camping naar camping in haar eigen tempo. Onderweg is er voldoende te zien en zijn er diverse stops te maken. Een reisleidersechtpaar is aanwezig om de deelnemers professioneel te begeleiden.Single en groepsreizen

Als je single bent kun je ook op een groepsreis gaan. Vergeet echter niet dat er ook veel koppels op een groepsreis gaan en als er niet veel singles zijn dan kun je je erg eenzaam voelen. Let hierop als je een reis gaat boeken. Er zijn ook groepsreizen speciaal voor singles en dan weer je zeker dat je met gelijkgestemde op vakantie gaat.

Overleven in de groepsvakantie

Hoe overleef ik een groepsvakantie? Zeven vuistregels.
1. Kies een reis waarin de nodige vrijheid zit om niet met de groep mee te doen.

2. Ga onbevangen op reis. Voorpret is geoorloofd, maar zorg dat je verwachtingen niet al te hoog gespannen zijn.

3. Boek als het mogelijk is bepaalde excursies pas ter plaatse. Een van te voren volgepropt programma is een hel. Bovendien voorkom je zo dat je betaald hebt voor zaken waarvan je geen gebruik maakt.

4. Neem op sportieve kampeervakanties een eigen tent mee. Een paar slechte nachten vanwege snurkende reisgenoten zijn genoeg om de vakantie te verpesten. Moet je een hotelkamer delen, neem dan oordopjes mee.

5. De maximale duur van een groepsreis is drie weken. Is een reis langer, dan weet je zeker dat alle onderhuidse irritaties naar boven komen.

6. Ga nooit ziek op reis, zeker niet als het een trektocht door de natuur betreft. Een zieke deelnemer gooit het programma in de war en dat wordt door medereizigers lang niet altijd gewaardeerd. Heb je een muggenallergie ga dan niet zomers naar het Finse merengebied.

7. Voor de alleenstaande: reizen zijn de ideale plek om liefdes op te duikelen. Heb je amoureuze bijbedoelingen, zorg ervoor dat je reist in een groep die aansluit bij je eigen interesses. Niets is zo frustrerend als dat je terechtkomt tussen gelukkige bejaarde echtparen op een reis door het romantische Toscane.

RCN groepsvakantie op de fiets

Geniet op de fiets van een oase van rust in een historisch en betoverend decor. Gedurende de 15-daagse fietsgroepsvakanties van RCN verblijft u op één vaste standplaats. Dit betekent geen gedoe met verkassen en inpakken, waardoor u alle tijd kunt besteden aan relaxen en genieten van de prachtige omgeving. Wel zo fijn toch?
Voor deze groepsvakantie kijk op fietsgroepsvakantiesAfrika

De site van Paul en Ellen is prachtig vormgegeven. Beiden hebben een liefde voor Afrika ("de Afrika-gekte heeft ook ons besmet") en de reisverslagen van de groepsreizen door ondermeer Botswana, Kenya en Tanzania zijn hier terug te vinden.

Zelf ook naar Afrika? Hier krijgt de reiziger de kans om Afrika van binnenuit te leren kennen. Er is een sobere reisstijl en een nauw contact met de plaatselijke bevolking. Reizen naar Afrika hoeft niet duur te zijn en ze doen er alles voor om de groepsreizen voor iedereen betaalbaar te maken.
Op zoek naar een spannende en avontuurlijke rondreis door Afrika? Deze voertuigen worden in hun eigen atelier ontworpen en worden door iedereen beschouwd als de absolute referentie.

 


Andere tips

Belvilla


Basic
Travel
vakantiewoningenIndonesië reizen

Canvas
Holidays