Strandvakantie


Een strandvakantie is heerlijk rustig, lekker bezig zijn en eten met zand! :-)
Voor zonaanbidders is het heerlijk omdat er een licht zee briesje is, de wandelaars doen een strandwandeling en de kinderen maken de mooiste zandkastelen. En combinaties van deze dingen komen ook erg veel voor. Met een strandvakantie is gewoon best veel te beleven.

Schelpen zoeken

En van de leuke dingen die je meteen op het strand kan doen is lekker schelpen zoeken. En daar hoeft het geen zonnig weer voor te zijn. Het kan ook in de herfst als het een beetje waait. Heerlijk om dan over het strand te wandelen en mooie schelpen te zoeken.

Vliegeren

Ook heel leuk om te doen op het strand is vliegeren. Meestal staat er wel een beetje wind, een eerste vereiste voor vliegeren. Doe dit wel op een wat rustigere plek op het strand. Want andere badgasten zullen het niet op prijs stellen als je vlieger neerstort op hun hoofd!

Mooie stranden in Nederland

Callantsoog heeft een hagelwit strand dat ooit door de ANWB als mooiste strand van Nederland is uitgeroepen.
Bij Rockanje is er geen sterke stroming wat het geschikt maakt om er met kinderen heen te gaan. En het strand ligt op het zuiden dus als de zon schijnt dan heb je hem ook de hele dag in je gezicht.
Bij het strand van Cadzand ligt een natuurreservaat. Ook leuk om eens te bekijken. En bij Wassenaarseslag vind je een rustig strand waar je lange wandelingen kan maken langs het water en de duinen.

Zonnen

Binnenkort naar de zon? Heb je al leuke badkleding uitgezocht?

Texel

Bijna altijd het strand dichtbij. Een leuke en aparte vakantie beleef je op Texel. Met een vakantie op Texel bent u verzekerd van privacy en comfort, ongeacht welke accommodatie u kiest op het eiland. U heeft de keuze uit een ruime bungalow / vakantiehuis, een luxe chalet of een (hotel) appartement, en kamperen is ook mogelijk. Laat de vakantie op Texel maar beginnen!Strandjutten

De zee spuwt elke dag allerlei dingen uit die strandjutters opzoeken. Je kan natuurlijk zelf ook langs het strand lopen en kijken of je leuke dingen kan vinden die aangespoelt zijn.
Om zelf te maken moet je eens kijken op de site Knutselidee.nl. Daar vind je bijv een Strandjut-tas waarmee het zand direct verdwijnt uit de gevonden spullen.

In het Maritiem en Jutters Museum in Oudeschild op Texel vind je duizenden gejutte voorwerpen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de mooie verzameling van pakweg 3.500 flessen.

Huur een Bungalow

Natuurlijk kun je ook in de buurt van het strans een leuke comfortabele bungalow huren.
Lekker op vakantie in eigen land en je kan er van op aan dat de kinderen zich heerlijk vermaken op het strand. Zeker aan de Zeeuwse kust zijn er huisjes heel dicht bij het strand.
Voor meer informatie kun je ook kijken op deze site op de pagina Bungalowvakantie .

Zandbeelden

Je hebt het vast wel eens gezien op de televisie dat er enorme beelden gemaakt worden van zand. Dat kan je, in het klein, natuurlijk ook lekker doen op het strand. Maak eerst met water een stevige berg zand en ga daarna de berg in een bepaald model snijden. Steeds een stukje zand weghalen totdat er een . . . Tja wat zal er overblijven! Wat ga je maken.


 


Andere tips

ACSI
KampeerreizenCanvas
Holidays