Internet Boekingen


Wil je op vakantie dan is internet goed te gebruiken voor het boeken van reizen omdat je alles makkelijk kan vergelijken. Of je nu alleen een vliegticket nodig hebt of een compleet verzorgde reis wilt boeken. Er is alleen wel een grote hoeveelheid vakantieaanbieders waardoor je soms misschien te lang aan het doorzoeken bent. Het kost veel tijd, maar geeft natuurlijk ook veel voorpret, en je leest dingen die je nooit geweten zou hebben als je via een reisbureau een vakantiereis zou boeken.
Op deze pagina een aantal tips voor het boeken op Internet.Eerst een lijstje

Hier eerst even een lijstje met tips ivm het boeken op Internet.

Ga nooit direct met de eerste aanbieder verder maar controleer nog minstens één andere aanbieder. Dezelfde vakanties worden vaak bij meer aanbieders aangeboden. Verschillen de prijzen niet veel dan kun je de goedkoopste nemen. Verschillen de prijzen erg veel, kijk dan eens of er bij de goedkope niet verborgen kosten zitten die bij de ander zijn inbegrepen.

Houd er rekening mee dat aanbiedingen die je tegenkomt maar beperkt geldig zullen zijn. Dus denk niet dat je over twee weken weer hetzelfde zult vinden. De aanbiedingen kunnen dan aangepast zijn. (Ook in je voordeel :-))

Soms is het handig om even de vertrek datum een dag eerder of later te zetten om te kijken of dat iets uitmaakt in de reis. Het kan namelijk aardig in prijs schelen.

Bij vliegtickets kan het een voordeel zijn om heel vroeg te boeken. De prijzen gaan namelijk stijgen als de vluchtdatum dichterbij komt. Alleen heel erg last-minute kan nog goedkoper zijn.

Soms kan het heel veel schelen als je van een kleiner vliegveld vertrekt. Als dezelfde reis vanaf schiphol en vanaf Eindhoven gevlogen kan worden kan dat veel in prijs schelen. Je moet dan natuurlijk wel rekening houden met het feit dat je naar dat andere vliegveld toe moet gaan.
Zie ook de pagina: Vliegvelden

Ga ook na of de aanbieder lid is van de ANVR , SGR , het Calamiteitenfonds en/of de Geschillencommissie reizen. Zeker als je voor jezelf wat zekerheid wilt over de betrouwbaarheid van de aanbieder. Je kunt dit op de site van de aanbieder altijd terugvinden en als je niet helemaal zeker bent controleer het dan op de website van het betreffende garantiefonds.
Kom je een aanbieder tegen die zegt lid te zijn maar je kan het niet terugvinden stuur dan een mailtje naar het garantiefonds. Zij zullen dan actie ondernemen.

Met de trein

Reis per trein overal naartoe in Europa, van de meest bruisende steden tot de lieflijkste dorpjes. Met een pas om makkelijk te reizen en ook nog eens korting. Kijk voor meer informatie op InterrailAngst om te boeken

Vind je bestellen op internet toch wat eng dan kun je bij de meeste aanbieders ook wel een brochure krijgen en daaruit thuis op je gemak een reis uitzoeken en dan boeken bij een reisbureau of via de telefoon, waarbij je veel vragen kan stellen, of later alsnog via internet als je erover gelezen hebt in de brochure. Moeilijk is het niet en als zovele het kunnen zal het u ook zeker lukken om een vakantie via internet te boeken. Ga je veel dingen los boeken, dus de vlucht heen en terug, het hotel, de auto enz dan kan het handig zijn om dit bij een reisbureau te doen omdat dan zeker alles goed bij elkaar past. Maar ook hier geldt, als je goed oplet kan het ook allemaal zelf via internet.
Er is een aparte pagina om Brochures gratis aan te vragen.

 


Andere tips

Interrail
Global-passACSI
KampeerreizenCewe
FotoserviceCanvas
Holidays