Kindervakantie


Voor kinderen zijn er veel leuke dingen om in ieder geval een dagje in de vakantie er helemaal uit te zijn! Maar vele vakanties zijn voor kinderen een feest. Als ze zich lekker kunnen vermaken heb je geen kind aan ze en genieten ze van 's morgens vroeg tot 's avonds laat van alles wat er te gebeuren valt. En dan kan je alleen maar meegenieten.
Zijn de kinderen nog wat kleiner dan is het handig om ze een polsbandje met naam om te geven. En natuurlijk ook met een telefoonnummer zodat men altijd even kan bellen als het kind uit je zicht verdwenen is. Vergeet bij het telefoonnummer niet om het landnummer (031 voor Nederland) te vermelden want anders bereikt men in het buitenland een lokaal mobiel nummer!

Speelstad Oranje

Botsen, varen, klimmen, glijden, zwieren, draaien, fietsen, schommelen, wippen, snoepen, racen, golfen, kegelen, gezellig op een terrasje zitten en zťlfs dromen!! Een groot plezier voor kinderen. Speelstad Oranje

Sprookjescamping

Er is ook een sprookjescamping! Met een waterparadijs, een elfenvijver, sprookjestheater en een kasteelkeuken. De mooiste en kindvriendelijke familievakantie van Nederland. Meer info op: Sprookjescamping .

Speeltuin

De grootste speeltuin van Nederland De Linnaeushof te Bennebroek. Dat is een waar paradijs voor kinderen! De site van Linnaeushof verteld je er alles over!

En voor de kleinere kinderen: Zorg dat je antislip zwemsokken bij je hebt. Het voorkomt valpartijen op de gladde (zwembad)vloeren.Chimpiechamp

Chimpie Champ is een keten van binnenspeeltuinen met als thema 'Dieren en Jungle'. Chimpiechamp biedt kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar de gelegenheid veilig en overdekt te hollen, rennen en klimmen. Voor de 'groten' is er een zeer grote veilige speelconstructie in de vorm van een maya-tempel met een jungletouwbrug, glijbanen, ballenbakken, klim en klauteruitdagingen. Er is een jungledisco waar je de hele dag kunt swingen en waar kinderen zichzelf swingend met blacklight kunnen bewonderen in grote spiegels!

Andere aapies

De apen gaan los! Ongeveer 350 apen leven in vrijheid op de Apenheul . Het leukste dagje uit in de vakantie. Ze mengen zich onder de bezoekers, klimmen langs je broekspijp omhoog en springen op je schouders. Echte brutaaltjes zijn het. Het is heerlijk voor kinderen om tussen de apen door te lopen en als ze het zelf eng vinden om een aap aan te raken zullen ze zeker genieten als ze bij papa op het hoofd gaan zitten.

Waar is uw kind opeens!

Laat uw kind een sos armbandje dragen. Hierop staan onuitwisbaar zijn of haar naam en een telefoonnummer (Mobiel !). Belangrijke gegevens die helpen uw kind weer snel bij u terug te brengen mocht het een keer verdwaald zijn op een attractiepark.Juliana Toren

In speeltuin Koningin Juliana Toren in apeldoorn zie je overal muizen. De kleine pelsdiertjes, van de Batmouse tot de reuzenmuizeschommel, geven er de toon aan. Het park is geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Efteling

Achterin het rijtje, maar zeker niet de minst leuke voor de kinderen. De Efteling is een echt sprookjespark. Het begon met alleen een sprookjesbos maar tegenwoordig is het een echt attractiepark. Theater shows en achtbanen en attracties zoals de Pandadroom. Geweldig om alles een keer te beleven. Ook voor de allerkleinste!

Veel meer attractieparken vind je op deze site bij het hoofdstuk attractieparken .

Zie ook

jeugdvakantie en tienervakantie

En kijk eens op de website Sprookjesroute waar een route door Duitsland staat die allemaal sprookjes met elkaar verbindt. Leuk om met de kinderen deze route (of een deel ervan) te volgen.

 


Andere tips

Sprookjescamping


IndonesiŽ reizen

ACSI
Kampeerreizen