Liftvakantie


Je weet niet hoe het zal lopen, maar avontuurlijk zal je vakantie zijn als je je vervoer al liftend regelt!

De vakantieganger die liever zijn rugzak volpropt en wat rondtrekt, heeft ook genoeg keus. Wil je besparen op je reiskosten, ga dan liften. Op internet vind je een aantal liftcentrales waar mensen tegen een kleine vergoeding een lift aanbieden naar diverse bestemmingen in heel Europa. Je kan natuurlijk ook gewoon op goed geluk je duim omhoog steken langs de autoweg. Dan kan je na een dag in Frankrijk zitten. Of je bent nog geen drie kilometer opgeschoten. Maar wees voorzichtig, lift nooit alleen: je kan altijd opgepikt worden door n of andere gek.
Nog een tip: zet nooit je bagage in de auto voordat je zelf in stapt. Er is een kans dat de bestuurder met een compleet nieuwe garderobe wegrijdt.Backseatsurfing

Backseatsurfing.com is een liftcentrale die zich richt op stedentrips of reizen over grotere afstanden. Chauffeurs kunnen hier eenvoudig een lift afspraak maken en daar een kleine vergoeding voor vragen. Reizigers kunnen een goedkope lift scoren.

Lifttips

* Lift altijd met z'n tween. Het is wat veiliger en zeker een stuk gezelliger.
* Zorg dat je er netjes uitziet.
* Rijd niet mee met vrachtwagens als je echt wilt opschieten. Die mogen maar 80 kilometer per uur en moeten vaak lang wachten bij de grens.
* Als je ergens twee uur staat, kun je beter gaan nadenken over je strategie en het ergens anders proberen. Blijf niet als een kip zonder kop staan met je bordje.


 


Andere tips

Canvas
HolidaysBoomtent