Avontuurlijke Vakantie

Een avontuurlijk vakantie is voor iedereen anders
Een avontuur beleven tijdens de vakantie, of in een weekend weg, geeft je gespreksstof! Wat precies een avontuurlijke vakantie is zal per persoon verschillen, maar vaak is het iets heel anders dan in het gewone leven. Een jeepsafari maak je ten slotte niet elke dag mee en overnachten in een boomhut doe je ook niet te vaak.
Het is leuk als je na de vakantie met spannende verhalen kan komen en je blijft genieten van wat je beleefd hebt.

Buitenland

Het buitenland kan al avontuurlijk op zichzelf zijn, maar er zijn natuurlijk ook heel speciale buitenlandse reizen.
Hier kan je onder andere aan een avonturen tocht deelnemen. Langs olifantenbadplaatsen, Jeepsafari door het Minneriya National park, rotsen beklimmen, rafing tocht, paragliding en nog veel meer. Na zo'n vakantie heb je veel beleefd en zul je zeker niet uitgerust zijn.

Woestijntochten

Op de site van saharatravel.nl kun je heel avontuurlijke reizen vinden. Ze zijn gespecialiseerd in woestijntochten door de westelijke woestijn van Egypte. Deze woestijn beslaat een enorm gebied van de westoever van de Nijl tot aan Libië en van Soedan tot nagenoeg aan de Middellandse Zee. Een van de weinige plekken ter wereld waar nog een totale verlatenheid heerst. Daar organiseren ze diverse jeepsafari´s waarbij vaak overnacht wordt in de woestijn.Trekkershut

Je kan ook lekker door eigen land trekken van plaats naar plaats. Of je dat nu wandelend doet of bijvoorbeeld op de fiets. Er zijn vele trekkershutten te vinden op bijvoorbeeld campings. Simpele kleine hutjes, meestal voorzien van kookgerei, welke je gebruikt om te overnachten. Dus prima te gebruiken voor deze fiets- of wandel tochten.

Reisgidsen voor avontuurlijke vakanties

Ook kun je reisgidsen kopen. Ze geven al veel voorpret als je ze leest en ook op de vakantie zelf kunnen ze goed van pas komen. Je vindt hier ook gidsen voor wanneer u langer op vakantie gaat. Ontdek bijvoorbeeld Griekenland, Italië of Duitsland. Je kunt echte papieren reisgidsen kopen. De Lonely Planets reisgidsen zijn te koop bij bol.com

Surfen

Wat blijkt is dat Nederlanders echte water mensen zijn, en vele vinden surfen als sport/lifestyle fantastisch. Het is een nieuwe dienst die erg zal aanspreken. Je kan op veel plaatsen aan de kust les krijgen.

Overnachten in een boomtent

Zachtjes meedeinen met de machtige boomstam terwijl u ligt te slapen in een tent die hangt aan een boom... één met de natuur in de boomtent. Die mogelijkheid is er nu! Camping De Hertshoorn in Garderen, in het hart van de Veluwe, biedt u namelijk de unieke gelegenheid om te slapen in een tent die hangt aan een boom!
Kijk op de Boomtent .

Avontuurlijk voor kinderen

Als je met kleine kinderen een avontuur wilt beleven moet je met ze naar de Apenheul gaan. De loslopende apen die overal om het kind heen lopen zijn echt geweldig voor ze. Apenheul

Brochure

Bij de verschillende Brochures vind je ook nog avontuurlijke reizen!

Afrika

Zelf ook naar Afrika? Kijk eens verder. Er zijn websites waar je als reiziger de kans krijgt om Afrika van binnenuit te leren kennen. Het is een sobere reisstijl en een nauw contact met de plaatselijke bevolking. Reizen naar Afrika hoeft niet duur te zijn en ze doen er alles voor om de groepsreizen voor iedereen betaalbaar te maken.
Kijk dus zeker even op de website TrueAfrica . Een mooi vormgegeven site waarbij je gewoon zin krijgt om op vakantie te gaan naar Afrika.

Lange reis maken, houd een dagboek bij

Je kan natuulijk ook een 'blog' bijhouden om iedereen te laten weten waar je bent en wat je aan doen bent. Al je belevenissen van dag tot dag opschrijven en iedereen mee laten lezen. Dit kan bijvoorbeeld op een eigen website. Het grote voordeel van het bijhouden tijdens je vakantie is dat je zelf na de vakantie ook direct een leuk dagboek hebt! (Kun je zelfs met foto's laten afdrukken.)
Kijk voor een goedkope website op bijvoorbeeld hostnet.nl waar je direct aan de slag kan.Afdrukken


Foto's kun je natuurlijk ook afdrukken bijvoorbeeld foto's afdrukken bij AH
Of zet de foto's direct in een fotoalbum bij bijvoorbeeld Cewe Fotoservice

Nog meer avontuur

Lucht, land en water uitjes met als achtergrond actief , ontspanning, sportief, avontuur of een combinatie uitstapje. Bijvoorbeeld: Quad rijden, grand prix cross of race, lucht ballonvaart, parachute springen, helikopter en motorzweef vliegtuig proefles, vliegeren en strand activiteiten, zeilen en regatta, survival Ardennen, jeep safari rijden, wadlopen allen aangevuld tot een geheel arrangement. Voor iedere doelgroep iets.
Kijk maar eens verder bij Off-road cursus

En wat dacht je van Abseilen, duiken, surfen? Er zijn ook jongerenvakantie voor actieve kinderen en jongeren. Je kunt kiezen voor een zomerkamp waarbij je gaat klimmen en abseilen, maar ook kitesurfen en duiken behoort tot de mogelijkheden!

 


Andere tips

Interrail
Global-passHappen
en
StappenACSI
KampeerreizenSprookjescamping