Naturisme

Naakt lopen is lekker.
Het bijzondere van naturisme is, dat het heel gewoon is. Ben je hier een liefhebber van dan wil je natuurlijk ook een groot deel van je vakantie zo doorbrengen.
Naturisme werd jaren geleden ten onrechte nog gezien als iets onbetamelijks, tegenwoordig heeft het naturisme een belangrijke plaats veroverd in de harten van velen. Naaktheid wordt door mensen die daar open voor staan ervaren als een bevrijdende, puur positieve bijdrage aan de kwaliteit van ons bestaan.

Camping

Er zijn speciale campings voor naturisme. Daar kun je lekker rondlopen zonder kleren. Meestal liggen deze campings ook wat verder in de natuur zodat je ook geen last hebt van gemengde delen waar ook mensen lopen met kleding aan.

Naaktstrandje

De Groene Ster is een recreatiegebied, gelegen aan de oostzijde van Leeuwarden. In het gebied bevinden zich, zonneweiden, stranden, waterplassen, bos en wandelpaden. Op een gedeelte van de Groene Ster is sinds 1974 naaktrecreatie toegestaan. Dit deel van de Groene Ster is bestemd voor naturisten, nudisten en naaktrecreanten. Het strandje ligt op een eiland van circa 3,5 hectare, en is bereikbaar via een brug. Het Naaktstrandje Groene Ster heeft het een eigen website: www.strandje.nl

NFN

De Naturisten Federatie Nederland heeft ook een eigen website. De NFN waakt over de acceptatie van naaktrecreatie. Ze adviseren bij de aanleg van nieuwe naaktstranden en helpen bij het in stand houden van de bestaande stranden. Ook treden ze regelmatig naar buiten via de media. Ze streven naar een juist beeld van naaktrecreatie bij een groot publiek, en geven daarom zoveel mogelijk open en eerlijke voorlichting.
Bij de NFN zijn ruim zestig naturistenterreinen aangesloten. Kleine knusse campings bij de boer of grote terreinen met uitgebreide faciliteiten voor zowel dagjes uit als langere vakanties. Een bosrijke omgeving of tussen de weilanden, er is voor elk wat wils. Daarom kun je op 'de NFN' terreinen ongestoord en veilig bloot ontspannen.Puur natuur

In Doetinchem heb je de naturistische zwem- en sport vereniging ‘Puur Natuur’. Doel van deze vereniging is het bevorderen van naturistische zwem- en sportmogelijkheden in Doetinchem en omstreken. ‘ Puur Natuur ’ huurt het gehele jaar, uitgezonderd de zomervakantie, een gedeelte van het zwembad Rozengaarde te Doetinchem. Lekker natuurlijk zwemmen in je blootje.
Ook in zwembad 'De Koploper' in Lelystad kun je naakt zwemmen. De vereniging Naqua huurt daar regelmatig het zwembad af.

Frankrijk

Een prachtig vakantieland is natuurlijk Frankrijk. Ook daar zijn heel veel naturistische campings. Ze zijn allemaal overzichtelijk, ingedeeld in regios. En in Frankrijk heb je natuurlijk ook vaker mooi weer dan in Nederland en dat is ook wel prettig als je naakt rondlopen lekker vindt.