Zonvakantie

De zon tijdens de vakantie
Een zonvakantie is lekker lui genieten!
Lekker op vakantie gaan, meestal naar het buitenland, en dan twee weken lekker in de zon liggen en gebruind terug komen. Dat is het vakantie idee van heel veel mensen. Het is dan ook heerlijk uitrusten op zo'n buitenlands strand.

Enkele 'zon'-landen

Canarische eilanden - In de Atlantische Oceaan, voor de kust van Afrika, vinden we zeven fenomenale vakantiebestemmingen die we de Canarische Eilanden noemen. Wat deze eilanden gezamelijk delen is het tropische klimaat. Dit eeuwigdurende voorjaarsklimaat is weerspiegeld in het ontspannen en vriendelijke karakter van de inwoners. Een vakantieparadijs bij uitstek!
Cyprus - Behalve voor zonaanbidders is Cyprus ook een verrassend interessante bestemming voor mensen die geÔnteresserd zijn in cultuur en geschiedenis. Hiermee heeft Cyprus de sleutel in handen voor een geslaagde vakantie voor een uiteenlopende doelgroep. Kortom Cyprus biedt voor ieder wat wils!
Egypte is een vakantiebestemming waar men cultuur uitermate goed kan combineren met mooie strandvakanties en rondreizen. Je kunt er heen voor strandvakanties, duikreizen en aantrekkelijke zonvakanties.
Griekenland - De redenen voor vakantiegangers om Griekenland te bezoeken zijn zeer uiteenlopend. Het kan liefde voor de oudheid zijn, maar ook verlangen naar zon, zee en strand. De vele mogelijkheden op het gebied van cruises, watersport en islandhopping lokken menig Nederlander naar Griekenland. Alle ingredienten hiervoor zijn dan ook aanwezig: een uitstekend klimaat en maar liefst 15.000 km strand.
Kaapverdische eilanden - Een bijzondere bestemming naar de Kaapverdische eilanden voor de kust van Afrika. Bijzonder omdat de paden nog niet zijn platgetreden door miljoenen toeristen. U vindt hier naast schitterende stranden nog authenciteit en een zeer gastvrije bevolking!
Malta - Midden in de Middellandse Zee ligt de archipel van Malta, 3 eilanden dus. Hoewel de meeste mensen alleen het hoofdeiland Malta kennen, heeft ze ook nog een leuk zusje Gozo en een heel klein broertje Comino wat vrijwel onbewoond is.
Portugal - Aan de Atlantische Oceaan in het zuiden van Portugal ligt de Algarve. Deze schitterende kuststrook beschikt over prachtige zandstranden, wilde rotsformaties en schilderachtige vissersdorpjes. Naast gezellige badplaatsen, prima uitgaansmogelijkheden en restaurantjes, biedt het achterland ook voldoende mogelijkheden. Wat te denken van een dagje Lissabon of een Jeepsafari.
Turkije - Turkije heeft de interesse van de allround vakantieganger gewekt. Aan de Turkse riviťra liggen talloze baaien en dorpjes waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Dankzij de kilometerslange kustlijn is Turkije een prachtige bestemming voor zon- en strandliefhebbers. Een extra voordeel van een vakantie naar Turkije is bovendien het aantrekkelijke prijsniveau.Brochure

Voor veel gratis brochures om alvast te genieten van wat komen gaat, kijk bij: Brochures .

De beste ZON tips

Geniet van de zon maar laat je niet verbranden.
Ga per dag niet langer dan drie uur in de (volle) zon.
Blijf tussen 12:00 uur en 15:00 uur uit de zon.
Laat de huid langzaam wennen aan de zon.
Oude zonnebrandcreme verliest zijn werking. De factor 30 van vorig jaar is dus minder als je het dit jaar gebruikt.
Direct na het zwemmen opnieuw insmeren, Na twee uur nog een keer!
In de volle zon is het ook niet verkeerd een zonnehoed te dragen en een goede zonnebril.

Zonnen

Binnenkort naar de zon? Zorg voor leuke badkleding!

Nederland

In Nederland kan je ook wel eens genieten van de zon. Ook lekkere stranden zijn er volop aanwezig. Maar het is niet altijd lekker zonnig. Op Internet kan je gelukkig ook zien wat voor weer het wordt bij het weer online in Nederland . Daarna kan je bijvoorbeeld kijken wat de vooruitzichten zijn voor Zandvoort, Noordwijk of Scheveningen.

Gevaar

Verbranden in de zon is niet alleen pijnlijk, maar ook gevaarlijk voor je gezondheid. Verbranding van de huid vergroot de kans op huidkanker. Zelfs als je in de schaduw zit of onder een parasol, is het aan te raden zonnebrandcrŤme te gebruiken.
Ga je met kinderen in de zon zorg dan voor petjes en hoedjes. En geef ze een t-shirt aan op het heetst van de dag. Ook als ze in het water spelen.

Spanje

Zeker ook veel zon vind je in Spanje. En als je dan in een huisje wilt logeren dan is dit misschien wel iets voor jou!
La Casita - Vakantiehuizen in SpanjeSpeciaal

Waar iedereen rechtsaf slaat kun je ook linksaf slaan. Via een klein smal weggetje kom je in een bergdorpje.
En aan de rand van dat bergdorpje ligt een landhuis. Eigenlijk een oude boerderij. Waar de boer elke dag met een goed glas op zijn balkon stond, uitkeek over zijn landerijen en in de verte de zon heel langzaam in de zee zag zakken.

Warmte

Op zoek naar bestemmingen Bulgarije, Cyprus, Egypte, Griekenland, Italie, Kroatie, Malta, Portugal, Spanje, Tunesie en Turkije? Voor een heerlijke zomervakantie. Lekker aan het strand de hele dag lekker van de zon genieten en later een lekker diner aan de boulevard.

Cote d'Azur

Vacances Provence is 1 van de grootste gespecialiseerde bedrijven voor de huur van luxe vakantievilla's in de Provence en Cote d'Azur (Zuid Frankrijk).

Cool Down

Na een lange dag in de warmte en de zon is het goed om de dag voor je lichaam goed af te sluiten.
Neem een lauwe douche en was alle zonnebrandcreme van de huid. Ook zand van het strand en zeezout kan zo eventueel van uw lichaam verdwijnen. Gebruik daarna een aftersun product omdat u hiermee de huid verkoeld, verzacht en verzorgt.
Mocht je toch verbrand zijn en er ontstaan blaasjes, en krijg je koude rillingen, raadpleeg dan een arts.

ItaliŽ

Als je zon zoekt dan kan ItaliŽ wel eens een goede keuze zijn. Le Marche of De Marken is een van de mooiste regioís van ItaliŽ; zandstranden, heuvels en bergen op korte afstand van elkaar. Op zoek naar een mooi Vakantiehuis, Appartement of Agriturismo voor uw vakantie in Le Marche, ItaliŽ?

Sfeer impressie Canarische eilanden
 


Andere tips

Interrail
Global-passACSI
KampeerreizenCanvas
HolidaysSprookjescamping