Watersport


Er is meer te doen bij en in het water dan wat varen.
Zeilen en met een motorbootje rondtouren komt natuurlijk veel voor op de vakantie en is een ontzettend fijne vrijetijdsbesteding. Je leest er meer over bij zeilvakantie en bij vaarvakantie .
Maar er zijn veel meer watersporten waar je mee bezig kunt zijn. Wat dacht je van duiken, kitesurfen, roeien, sportvissen, surfen, wadlopen, waterskieen, zwemmen. Het valt allemaal onder watersport. Hiermee kun je jezelf heerlijk vermaken tijdens de vakantie.

Kitesurfen

Kitesurfen ook wel Kiteboarden genoemd, is een extreme sport die heel populair aan het worden is. De sport wordt sinds drie jaar beoefend in Nederland en staat bekent om de hoge snelheden (60km/u) en sprongen (10 m) die je kunt maken. Je kunt het vrij makkelijk leren zonder dat je ervaring hoeft te hebben met andere board sporten of met vliegeren. Het belangrijkste is dat je de sport veilig leert beoefenen en dat je met juiste technieken snel vorderingen maakt.
Voor kitesurfen zijn er natuurlijk lessen te volgen en dan kan je kijken of het je bevalt. Ook kan je boards en andere benodigde spullen huren.

Tips voor Kitesurfers

Kitesurfen is een extreme sport en zeker niet zonder gevaar. Ga dan ook nooit zonder cursus het water op. Direct bij de opbouw kan het al verkeerd gaan en je zult de eerste niet zijn die zijn kite in de bomen ziet verdwijnen. Enkele veiligheidstips zijn:
* Ga nooit alleen het water op.
* Begin altijd op ondiep water.
* Begin nooit met aflandige wind.
* Houd de weersberichten in de gaten. Ga nooit met onweer het water op.
Surfen

Wat blijkt is dat Nederlanders echte water mensen zijn, en vele vinden surfen als sport/lifestyle fantastisch. Het is een nieuwe dienst die erg zal aanspreken. Op veel plaatsen aan de Nederlandse kust kun je lessen volgen.

WaterskiŽn

WaterskiŽn is pure fun waar je beslist verslaafd aan raakt. Het leuke is dat iedereen in een halfuurtje kan leren waterskiŽn. Het is makkelijk en veilig voor iedereen met een normale lichamelijke conditie, kunnen zwemmen is wel een vereiste. Soms kun je het leren met kabel-waterskiŽn! Dat doe je niet achter een boot maar aan een waterski-kabelbaan. Wanneer je de basisbeginselen van het waterskiŽn onder de knie hebt, zijn er mogelijkheden om te leren wakeboarden, figuurskiŽn, slalomskiŽn en schansspringen. De snelheid van de waterskibaan kan aangepast worden tot wel 60 km/uur.
Kijk op deze site als je wilt meerdere leuke watersporten

Griekenland

Voor watersporters is er van alles te beleven op het Griekse eiland Lefkas. Het heeft bijvoorbeeld heel goede surfstranden. Maar ook zwemmen en duiken is daar een belevenis. Een eiland wat nog niet door velen ontdekt is maar wel heerlijk is om vakantie te vieren.
Lefkas

Wadlopen

Wadlopen is ook een watersport al valt hij wel een beetje uit de toon. Maar toch ook leuk om te doen met vakantie.
Voor jou is er ook een mogelijkheid om met het waddengebied kennis te maken door te gaan wadlopen. Deze milieu-vriendelijke vorm van recreatie brengt je in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten. Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen. Als je eens wilt wadlopen moet je goed gezond zijn en over een behoorlijke conditie beschikken. Lees meer bij Dijkstra's wadlooptochten .Duiken

Wrakduiken is het duiken naar gezonken schepen, vliegtuigen en andere wrakken die op de bodem liggen. Het duiken naar wrakken is gevaarlijk. Als er wat gebeurdt onderwater en je zit in een wrak waar je niet zomaar weg kan dan moet je wel geleerd hebben hoe je je probleem op kan lossen. . .
Laten we dus maar beginnen met gewoon leren duiken! Vaak is het zo dat bij de duikschool bij beginneropleidingen cq. beginnercursussen, in de opleidingsprijs de huur van een complete duikuitrusting is inbegrepen. Vaak is het ook zo, dat uzelf een duikbril, binnenvinnen en/of snorkel zelf moet aanschaffen. Vraag hier wel naar.

Snel

En wil je een keer echt hard gaan over het strand?
Ga dan eens Zeilen over het strand .
En heb je zelf een bootje en zoek je een buitenboord motor dan moet je zeker even kijken op bol.com voor diverse modellen

 


Andere tips

Center
Parcsbol.com
voor
buitenboord
motorenBasic
Travel
vakantiewoningenSprookjescamping