Backpackvakantie

Een grote rugzak op je rug en op vakantie
Even alles achter je laten, met een rugzak op je rug.
Het leuke van reizen is dat je alles helemaal achter je kunt laten en een 'nieuw leven' kunt beginnen in alle vrijheid, ongeacht de duur van je vakantie. Want je kan drie weken rondtrekken in de vakantie maar je kan natuurlijk ook een half jaar of langer van het avontuur genieten. Je ontmoet nieuwe vrienden, een nieuwe cultuur, een nieuwe taal en komt op plaatsen die je niet of alleen uit verhalen kent. Steeds meer jongeren kiezen er dan ook voor om er even tussenuit te gaan. Met name AustraliŽ is onder jongeren bijzonder populair. Het is dan ook een gemakkelijk land om te reizen. Het is het land van de backpackers.

Veraf of dichtbij

Bij packbacken wordt inderdaad gauw aan Australie gedacht, maar met je rugzak rondlopen en landen ontdekken kan natuurlijk ook dichterbij. Je kan ook door Nederland gaan wandelen of een europees land dichtbij.
Maar als we de reisbureaus mogen geloven is Australie echt nummer 1 en daarna volgt Europa, Afrika, Latijns-Amerika, Thailand, India en Nepal.Backpack Tips

De zon brandt op je gezicht, de zweetdruppeltjes lopen langs je rug naar beneden. (Dat is nog eens vakantie!) Op je rug een backpack waar wel tweehonderd kilo in lijkt te zitten. Aangekomen bij de camping, zegt de meneer van de receptie dat er geen plek meer is. Balen! Tip: bel van tevoren even met je mobieltje of er plek is. Dat kan je een lange wandeling besparen.
Sluit verder een goede reisverzekering af, open een eigen e-mailadres en neem 's avonds in onbekende/onveilige buurten liever een taxi om naar het hotel terug te komen. Onderneem geen activiteiten die niet door een verzekering gedekt worden. Ga dus niet 'even' in AustraliŽ als vrachtwagenchauffeur op een roadtrain rijden.
Neem verder niet te veel mee. Vaak is het goedkoper om in het land van bestemming spullen te kopen. En bovendien moet je alles wat je meeneemt zelf meeslepen.

Rugzak

Zorg dat je in ieder geval een goede rugzak hebt. Hij zit een een groot deel van de dag op je rug en eigenlijk moet je hem niet teveel voelen als je loopt. Zorg dat er ook een goed slot op zit, zodat je in ieder geval de 'gauwdief' voor bent.
Belangrijke zaken zoals je paspoort kun je beter op je lichaam dragen en niet in de rugzak doen.
En dingen die bereikbaar moeten zijn onderweg daar moet je natuurlijk makkelijk bij kunnen. Als je de kaart onderin doet dan is het vervelend om deze te moeten opzoeken als je de weg kwijt bent! :-)
Op de website scoutwiki.org vind je een artikel dat een aantal tips geeft over hoe je je rugzak het beste kunt vullen.

Auto kopen

De afstanden in bijvoorbeeld Australie zijn erg groot. Soms heb je vervoer nodig en als je met een groepje een auto koopt kan je makkelijk van de oost naar de west kust komen. En later kun je hem natuurlijk weer verkopen en heb je voor weinig geld makkelijk kunnen reizen.Buitenlandse zaken

Om te checken of het land van bestemming wel veilig is kun je kijken op het ministerie van buitenlandse zaken . Onder reizen en landen vind je reisadviezen per land, als de veiligheidssituatie in een bepaald gebied daartoe aanleiding geeft. Maar ook andere tips die je op je reis nodig hebt kun je daar vinden.
Via Visumplus.nl kun je heel gemakkelijk online een visum regelen naar diverse landen zonder al te veel rompslomp. Je kan er onder andere terecht voor een visum voor: - Australie - India - Vietnam - USA - Thailand -

Kosten

Wil je een jaar naar AustraliŽ dan kun je ervoor kiezen het reizen en werken te combineren. De prijzen variŽren van veertienhonderd euro tot ruim achttienhonderd euro. De prijs is inclusief vlucht en wordt mede bepaald door bijvoorbeeld het aantal tussenstops, of er een programma bij deze zogeheten stopovers is inbegrepen en of je in een groep of individueel wilt reizen.
Voor Australie moet je wel kunnen aantonen dat je minimaal 3000 euro op je rekening hebt staan voor je er heen mag.

Avontuur

Zonder goede voorbereiding op reis gaan is wel hťťl avontuurlijk.
Waar je ook voor kiest, je bent helemaal uit de sleur van het leven van alle dag en beleeft een nieuw avontuur dat je de rest van je leven bij zal blijven. Als je weer terug bent in Nederland ben je een ervaring rijker en zie je de dagelijkse beslommeringen vaak in een heel ander perspectief.

Reisgidsen

Ook kun je alvast wat reisgidsen kopen. Ze geven al veel voorpret als je ze leest en ook op de vakantie zelf kunnen ze goed van pas komen. De Lonely Planets reisgidsen zijn te koop bij bol.com

Website maken

Helemaal leuk is om er ook een website van bij te houden. Helemaal zelf maken op de manier die jou het leukste lijkt en waarmee je de thuisblijvers op de hoogte houdt van wat je aan het doen bent. (Kan ook als je weer thuis bent natuurlijk). Kijk bij hostnet.nl voor een goedkope website. Leuk om je vakantieavontuur te delen met iedereen op de wereld.

 


Andere tips

Happen
en
StappenInterrail
Global-passBasic
Travel
vakantiewoningenBoomtent