Autovakantie

Met het hele gezin op vakantie.
Met de auto erop uit! Toeren over rustige wegen en genieten van de omgeving. Ook dat is een echt vakantiegevoel. De omgeving is heel anders dan thuis. Om de bocht gaan en weer iets nieuws zien en ervaren. Even parkeren en genieten van het uitzicht.
Een voordeel is dat je niet afhankelijk bent van de vertrektijden van bijv. de vliegtuigen. Je kan helemaal zelf bepalen hoe laat je rijd, welke route en wanneer je een pauze inlast. Een tweede voordeel is dat als je eenmaal op de plaats van bestemming bent ook altijd vervoer bij de hand hebt. Namelijk je eigen auto.

Kinderen

Lange autorit met kinderen? Neem dan minstens elke drie uur een grote pauze. Stop bij voorkeur bij een rustplaats met een speeltuin. Even lekker rennen en schommelen en die lange rit is snel vergeten. Vooral langs Duitse en Franse snelwegen zijn er wegrestaurants met goede faciliteiten. Soms is er ook binnen een aparte speelhoek gemaakt. Ter plekke zijn vaak kleine (gratis) wegenboekjes verkrijgbaar waarin de goed uitgeruste "Raststätten" speciaal gemarkeerd zijn. Neem voor het geval u geen speeltuin tegenkomt een bal en een springtouw mee. Trouwens even stoppen als je zonder kinderen reist is ook geen gek idee!

Overtochten

Een overtocht maken kan met een ferry. Dit kan naar Engeland, Ierland en Scandinavie (Noorwegen, Zweden)
Er zijn diverse mogelijkheden.

Opladen in de auto

Tegenwoordig heb je in de auto ook een oplader voor gsm (meerdere) nodig. Kijk voor de juiste reisartikelen die van pas kunnen komen in de auto. USB autoladers voor de sigarettenaansteker zijn er in veel verschillende soorten. Let op hoeveel ampere ze kunnen leveren omdat bijvoorbeeld een tablet meer ampere vraagt dan een simpele gsm.Wel met de auto maar niet die lange rit

Neem de AutoSlaap Trein. Met de AutoSlaap Trein 's Nachts door Europa rijden is het ultieme vakantiegevoel. Dag files! Dag eindeloze uren op de achterbank! Dag overvolle tankstations!

Veel meer autovakantietips

Nog veel meer tips voor een prettige autovakantie zijn oa:
Maak copieen van belangrijke papieren en bewaar die op een andere plek.
Heeft de auto de servicebeurt op tijd gehad.
Zit er genoeg koelvloeistof in de motor, en hoe is het met de olie?
Ligt er een zaklantaarn in de auto? En werkt deze?
Neem een reservesleutel van de auto mee en laat iemand anders die dragen!
Verlaat u de auto neem dan alle papieren mee!
Voelt u vermoeidheid opkomen tijdens het rijden ga dan zeker even pauzeren!
Zorg voor voldoende water en iets om te eten. Er zijn wel eens files die erg lang zijn en dan is het prettig als er iets gegeten kan worden.
Maak de terugreis net zo leuk als de heenreis. Vaak wil je dan nog maar 1 ding en dat is snel thuis zijn. Maar dat geeft op een gegeven moment gevaarlijke situaties. Blijf dus rustig rijden en las ook nu voldoende pauzes in.Auto rijden

Dat is nog eens een autovakantie! Niet zomaar even, maar echt racen. Of met een quad-wagen overal doorheen. “Handrem, gas, tegenstuur, gas!”. Een geweldige ervaring om volledig gecontroleerd dwars, met de juiste balans tussen motorvermogen, door de bochten van het parcours te rijden.
Kijk voor een Off-road cursus
en/of Ferrari rijden

Wegenkaarten

Onderweg is het ook wel belangrijk om een goede kaart te hebben. En je kan veel wegenkaarten vinden op de website van Bol.com. Zowel wegenkaarten als stadsplattegronden en lange afstandsroutes zijn er te vinden. En deze werken ook nog als je lekker in de zon op een bankje zit.
wegenkaarten

De auto verlaten

Als je de auto parkeert en te voet verder gaat moet u altijd controleren of de auto goed is afgesloten. Kijk goed waar je de auto neerzet en kijk naar de straatnaam en/of een opvallend gebouw in de buurt. Het is tenslotte altijd handig als je de auto weer terug kunt vinden! Kijk ook even van buiten af in de auto of je nog waardevolle voorwerpen ziet liggen. Andere zien die namelijk ook. Zorg dat er niets te zien is.

Verbanddoos verplicht in de auto

In de meeste Europese landen is een verbanddoos verplicht. En de politie controleert er soms ook daadwerkelijk op. Vooral in Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk.
Je bent gewaarschuwd.
En als we dan toch kijken of we alles hebben. Een brandblusser is ook in verschillende landen verplicht in de auto. Om er even wat te noemen: Polen, Bulgarije, Griekenland, Estland, Letland, Litouwen, Rusland, Turkije, Wit-Rusland.

Meer meenemen

Onmisbare attributen voor een lange autorit zijn tenslotte: een fles water, zonnebrillen, een toilettasje met wat basics zoals een borstel, elastiekjes, tandenborstels, tandpasta en lippenbalsem, aspirientjes en iets tegen reisziekte, een rol wc- of keukenpapier, plastic zakjes, een nat washandje of verfrissingsdoekjes en eventueel een doosje met papieren wc-brillen. Stop alles wat u onderweg nodig heeft in één tas en houd die bij de hand.
Neem uw groene kaart en een Europees aanrijdingsformulier mee!

Verhuur

Je kan natuurlijk ook met het vliegtuig een lange afstand overbruggen en daarna een auto huren.
Lees meer over Autoverhuur

 


Andere tips

Basic
Travel
vakantiewoningenEen Vakantiehuisje


Sprookjescamping