Routeplanner


Er zijn verschillende routeplanners te krijgen voor allerlei navigatie apparatuur. Maar ook op Internet zijn routeplanners te vinden waar je direct de hele route van de reis kan uitstippelen. En als je op vakantie gaat dan is het toch handig als je de vakantiebestemming makkelijk kunt vinden. En als je geen navigatie voor in de auto hebt, zoals TomTom, dan is het handig als je bijvoorbeeld navigatie op je GSM hebt. En zijn voor de auto trouwens veel andere navigatieapparaten die helemaal geen TomTom heten, maar velen noemen ieder navigatieapparaat een TomTom. Eigenlijk moeten we dat maar eens een keer afleren.

Maar van tevoren op internet de vakantie of de reis er naar toe uitstippelen kan ook veel voordelen hebben. Je kan de route van te voren zien en bepalen of je niet beter een stukje anders kan rijden om iets moois onderweg te zien. Tenslotte is de vakantie begonnen als je thuis bij de deur wegrijdt. Soms kun je door 5 kilometer om te rijden langs een veel mooiere weg rijden of langs het prachtige kasteeltje, een mooie waterval of gewoon langs de kustlijn.

Online

Je vindt de internet online routeplanners voor de vakantiereis hieronder in een alfabetische lijst. Erbij zetten welke goed, beter of slechter is heeft niet al te veel zin omdat het toch (vaak) een persoonlijke smaak is. Probeer ze gewoon eens uit.
Buiten dat veranderen de routeplanners ook nog eens vrij snel. Meer naar onderen komen ook wat App's voor de gsm aan de orde.

Zonder routeplanner

Je kunt ook een kant en klare reis op internet vinden waarbij je dus precies kunt zien waar je heen moet rijden. De coordinaten worden dan vaak al gegeven zodat je steeds kunt rijden naar het volgende plekje.
Kijk maar eens naar de volgende twee voorbeelden. Romantischeroute Duitsland en de Sprookjes route Duitsland die ook voor kinderen heel leuk is.ANWB

De ANWB routeplanner kun je vinden op de site van de ANWB . Dat had je kunnen verwachten. :-)

Mydrive Tomtom

De Tomtom online versie om een leuke route te bepalen. Bekijk het op Mydrive Tomtom

RouteXL

De routeplanner voor meerdere adressen, sorteert de volgorde van je bestemmingen. Handig voor de rondreizende toerist!
routexl.nl

Apple App Sore

Zoek je een routeplanner uit de Apple app sore dan kun je een klikken op routeplanner in de appstore

Onderweg

Gebruik makend van de ViaMichelin engine maar dan Nederlandstalig, deze dekt heel Europa plus ze combineren dit met file- en flitsinformatie. Onderweg.nl

Here

De app Here is voor het navigeren op tablet of GSM. Deze app kan best eens handig zijn om te navigeren. De routeplanner laat routes voor rijden, wandelen en openbaar vervoer op één scherm zien zodat je direct kunt vergelijken. Handig ook met interactieve 3D-plattegronden van bijvoorbeeld winkelcentra als je eens wilt shoppen. Ook met kaarten, routebeschrijvingen en informatie voor openbaar vervoer in ruim 900 steden, handig als je te ver van de stad zit die je wilt bezoeken. Ook offline te gebruiken als de kaarten van te voren gedownload zijn. En dat is ook niet onbelangrijk met de datakosten die in het buitenland kunnen optreden als je niet oplet.

Nog een app voor het openbaar vervoer is Offi. Het is een Duitse app die als reisplanner voor het openbaar vervoer werkt in bijna alle landen. Zo kun je makkelijk van het hotel of de camping naar de omliggende bezienswaardigheden komen.Wegenkaarten

Onderweg is het ook wel belangrijk om een goede kaart te hebben. En je kan veel wegenkaarten vinden op de website van Bol.com. Zowel wegenkaarten als stadsplattegronden en lange afstandsroutes zijn er te vinden. En beter mee verlegen dan om verlegen, vooral in die gebieden waar niet teveel mogelijkheden zijn om vragen te stellen. Plus als je onderweg even een pauze hebt kun je lekker op de kaart kijken wat er allemaal in de buurt is. Ook op de vakantiebestemming zelf is een kaart altijd leuk om te bekijken.
(En volledig op de Navigatie apparatuur vertrouwen tijdens het rijden is ook niet altijd handig!)
Bekijk de verschillende wegenkaarten en kies de juiste voor je komende vakantie.

 


Andere tips

Interrail
Global-passCenter
ParcsBasic
Travel
vakantiewoningenACSI
KampeerreizenSprookjescamping