Vliegreis


Een vliegreis naar de zon of naar exotische landen.
De reis met het vliegtuig is voor de meeste vakantiegangers alleen maar vervoer van en naar de vakantiebestemming. Maar het vakantiegevoel kan wel al meteen beginnen. De tickets kunnen direct geregeld worden bij het boeken van de vakantie in het reisbureau maar ook kan het tegenwoordig via Internet. En dan vaak (niet altijd) ook nog veel goedkoper.
Wil je zelf vliegen op een of andere manier kijk dan bij vliegvakantie

Reisdocumenten

Voor bestemmingen in EU landen is een geldig reisdocument nodig. Paspoort vergeten of gestolen? Dan kan de marechaussee op Schiphol een nooddocument verzorgen, maar dit kost tijd en geld.
Zorg ook tijdig voor eventueel benodigde visa en vaccinaties. Bij de medische dienst op Schiphol kunnen last-minute inentingen en medicijnen worden gehaald, maar voor een goede bescherming tegen enge ziektes moeten de prikken en pillen vaak eerder worden geregeld.

Luchthaven

De meeste vakanties beginnen vanaf luchthaven Schiphol. Erg groot en daarom ook vaak erg druk. Wil je liever vanaf een ander vliegveld vertrekken dan kun je ook kleinere vliegvelden of vliegvelden net over de grens proberen.
Kijk hiervoor op de pagina: VliegveldenAuto huren

Je kunt vaak een auto huren bij Alamo die met bijna 1500 lokaties een wereldwijd netwerk van autohuur lokaties op populaire reisbestemmingen heeft.
Alamo

Handbagage

Er zijn dingen die niet mee mogen in de handbagage.
Scharen.
Schroevendraaiers.
Zagen.
Knuppels.
Wapens, vuurwerk en explosieve stoffen als campinggas mogen helemaal niet mee in het vliegtuig dus ook niet als ruimbagage.
Kurketrekkers, nagelknippers en scheermesje mogen wel mee volgens Schiphol in de handbagage maar ik zou als tip geven om het maar niet te doen om moeilijkheden te voorkomen.
En aanmaakblokjes voor de barbecue, muggenverdelgers en reservepatronen voor een haarkrultang op gas zijn ook totaal verboden in een vliegtuig.
En wat er wel in de handbagage mag is een setje ondergoed en medicijnen. Want stel dat de bagage een dagje later wordt bezorgd omdat er iets mis ging en de bagage zoek is geraakt.

Jetlag

Het doorkruisen van tijdzones kan leiden tot vermoeidheid, slapelooshied en hoofdpijn. Tips tegen een jetlag zijn:
Begin in ieder geval uitgerus aan de reis.
Drink veel water, geen alcohol.
Eet geen zware maaltijden.
Blijf wakker bij dagvlucht en slaap bij een nachtvlucht.
Schakel zo snel mogelijk over op het ritme van de lokale tijd.

Souvenirs

Pas op met het meenemen van cadeautjes en speeltjes uit exotische oorden. De autoriteiten op Schiphol nemen jaarlijks vele honderden verboden voorwerpen in beslag. In Nederland zijn de volgende souvenirs verboden, kijk dus uit wat je mee terugneemt:
Koralen.
Grote schelpen.
Ivoren voorwerpen.
Beschermde vlindersoorten.
Orchideeen en cactussen.
Artikelen gemaakt uit de huid van slangen en krokodillen.
Vachten van grote katachtigen.
Speelgoedpistolen! (Al zijn ze bedoelt voor de kleinzoon, ze kunnen ook voor een overval gebruikt worden.)Voorkom diefstal

Wees voorzichtig met adreslabels op koffers. Als je dit al te opzichtig aangeeft kan iedereen te weten komen dat je voorlopig van huis bent. Vooral op luchthavens zijn criminelen actief bezig met het registreren van adressen waar ze ongestoord aan de slag kunnen gaan. Voorzie labels dan ook bij voorkeur van het adres van je reisbureau en het anvr-reisnummer. Draai indien dit niet voor je van toepassing is adreslabels om of vouw ze dubbel.

Geld

Het kan op reis ook erg handig zijn om met een credit card te kunnen betalen. Dat kan met vele soorten creditcards. Misschien handig om er een aan te schaffen.

Vertraging

Wees verder geduldig als het toestel vertraging heeft. Als passagier doe je er toch niets aan. De statistieken tonen aan dat bijna 1 op de 3 vluchten een kwartier te laat vertrekt. Maar je hebt vakantie, dus hou het gezellig en maak je niet druk.

Boeken

Nog geen vlucht geboekt?
Lastminute boekingen bij veel touroperators zijn geen probleem. Er zijn duidelijke websites met prachtige reizen en prijzen waarvoor je wel op vakantie kan gaan.

Vliegveld

Voor verschillende vliegvelden zie de pagina: Vliegvelden .

 


Andere tips

IndonesiŽ reizen

Canvas
Holidays