Tienervakantie


Niets is meer leuk tijdens de vakantie, maar als ze eenmaal bezig zijn. . . .
De tieners komen in de fase van "ik vind er niets aan", "ik wil niet mee naar . . . "
Maar er zijn natuurlijk best dingen te vinden die ze toch wel leuk vinden. Als ze eenmaal op vakantie zijn en er wordt iets georganiseerd dan zijn ze toch wel geneigd om mee te gaan doen. Op deze pagina een aantal dingen die gedaan worden. Maar ook andere activiteiten op deze site kunnen natuurlijk bekeken worden.

Brochure

Veel brochures over allerlei vakanties kun je vinden bij Brochures . Ook voor leuke tienervakanties!

Kamperen

Kamperen is iets dat veel tieners nog wel leuk kunnen vinden. Zeker als ze een eigen tentje hebben. Ze kunnen dan lekker hun gang gaan op de camping en veel leeftijdsgenoten ontmoeten en daarmeer omgaan. Bij het uitzoeken van een camping moet het er wel eentje zijn die groot genoeg is en ook 's avonds dingen organiseert voor de tieners. Als ze het niet zelf organiseren is dat niet zo erg als er dan (gratis) vervoer geregeld wordt van de camping naar de 'feesttent' en weer terug als het feest is afgelopen.
Als er op een flinke afstand feesten zijn maar er is geen vervoer dan moeten ze lopen of fietsen en dat is 's avonds laat niet zo'n erg goed idee over het algemeen.Hoe blijft het leuk?

Hoe hou je het leuk voor tieners als je met de hele familie op vakantie bent?
Je moet het de tiener op vakantie wel naar de zin maken als ze mee moeten. Dat kan op verschillende manieren. Niet elke manier is geschikt voor iedere tiener of iedere ouder. Kies dus het beste dat voor jullie situatie geldt.
Een actieve vakantie spreekt een tiener meestal wel aan. Als er bijvoorbeeld geklommen kan worden in bomen via allerlei touwen en planken dan vinden ze dat prachtig om te doen. Houden ze van fietsen, moutain biken, dan is het handig als er in de buurt een leuke, mooie, spannende route te rijden is.
Zorgen voor gezelschap is ook handig. Dus bijvoorbeeld een grote camping waar meer jeugd komt. Maar je kan ook besluiten om de beste vriend of vriendin ook mee te nemen op vakantie. Een extra persoon om op te passen maar ook handig omdat ze dan samen kunnen optrekken.

Ook een vakantie naar Griekenland is tegenwoordig steeds leuker voor tieners. Bijvoorbeeld de griekse bestemming: Zakynthos. Een prachtige nieuwe bestemming om vakantie te vieren! Zakynthos beschikt bijvoorbeeld over een langgerekt zandstrand met felblauw zeewater. Uiteraard zijn er daar ook talloze activiteiten waar je aan mee zou kunnen doen. Als je dit wat lijkt boek dan een vakantie GriekenlandSamen en toch alleen

Samen op vakantie betekend niet dat je ook alles samen moet doen.
Je kunt afspreken dat op bepaalde dagen en of uren ieder voor zich op pad kan gaan. Bijvoorbeeld eerst samen ontbijten en dan ieder gaan doen wat je zelf wilt.
En ben je samen op pad en je wilt graag een museum bezoeken en de tiener wil dat niet. Besluit dan bijvoorbeeld om zelf het museum te bezoeken en laat de tiener winkelen en een ijsje eten in de buurt en besluit elkaar na een bepaalde tijd weer op een plek te zien.

Zie ook

kindervakantie en jeugdvakantie

Tennis

(Beter) leren tennissen? En een heerlijke ontspannen vakantie? Uitstekend verzorgde tennisreizen (inclusief tennislessen en/of -toernooi) naar fraaie, sfeervolle locaties. Terwijl het in Nederland regent of sneeuwt lekker in het zonnetje op de tennisbaan staan, bijvoorbeeld op een van de Canarische Eilanden? Dat is ook een leuke vakantie. Iets leren en als dat een sport is die je zelf heel cool vindt dan is dat nog extra leuk!

 


Andere tips

Interrail
Global-passBasic
Travel
vakantiewoningenSprookjescamping