Campervakantie

Met de camper op een onvergetelijke vakantie
Heb je een camper dan is een campervakantie iets wat je vast wel gaat doen. En lijkt het je wat maar heb je geen camper dan zou je kunnen besluiten om een camper te huren voor een paar weken. Ook om zo'n vakantie uit te proberen is dat zeker de moeite waard. Misschien vind je het wel zo geweldig dat je daarna besluit een camper te kopen en voortaan altijd zo op reis te gaan.

Voor het eerst

Ga je voor het eerst op stap met een camper dan is het misschien wel handig om een aantal tips door te nemen. Ik ga ze niet hier noemen want er is een website waar een top 10 van beginners tips te vinden is. Dus kijk maar even op Camper beginners tips

Huren van een camper

Het huren van een camper kun je ook bij verschillende bedrijven doen. Er zijn zelfs mensen die hun eigen camper verhuren als ze hem zelf niet gebruiken. Je kunt ook campers huren in het land waar je wilt gaan rijden. Je vliegt dan naar het land, krijgt daar de camper en gaat op reis. Dat is soms wel handig omdat je dan niet eerst een heel eind moet rijden wat natuurlijk ook enkele dagen kan kosten en wil je in Amerika een camper reis maken dan is er naartoe rijden al helemaal lastig.
Kijk voor het huren van een camper maar eens op Worldwidecampers.com voor wat er allemaal mogelijk is.Waar ga je heen?

Dat is soms heel makkelijk met een camper. Je stapt in en rijdt gewoon ergens heen en kijkt wel waar je uitkomt. Maar een andere keer wil je wat dingen gaan bekijken en maak je een lijst met punten waar je langs wilt gaan.
Twee leuke routes in Duitsland wil ik je vast meegeven. En beide staan heel uitgebreid op een website omschreven met coordinaten van de punten waar je langs moet gaan.
Dat is de Sprookjesroute die langs allerlei plaatsen gaan die iets met een sprokkje te maken hebben van de gebroeders Grimm.
De tweede is de Romantischeroute Duitsland welke allemaal romantische plaatsen aandoet. Dit zijn voornamelijk oudere plaatsen met mooie uitzichten en gebouwen. Dit soort routes zijn uitermate geschikt om met een camper te rijden.

Wil je niets uitzoeken maar gewoon lekker het camperen uit proberen dan zijn er ook georganiseerde reizen. Bij reisorganisatie ASCI hebben ze dat soort reizen. ACSI biedt georganiseerde rondreizen aan voor mensen met een eigen camper. Maar ook als u zelf geen camper heeft, kunt u gewoon met ons mee. U kunt namelijk voordelig meereizen met een huurcamper. Reizen met een camper biedt u veel bewegingsvrijheid, zowel op de weg als op de camping. Waar kunt u allemaal naartoe? Met ASCI kun je naar bijna alle landen in Europa en ook nog eens vele daarbuiten.
Kijk hiervoor op de website bij Georganiseerde camperreizen ACSIReisverslagen

Ook kun je reisverslagen van anderen lezen die al een reis ergens naartoe gemaakt hebben. Dan krijg je een idee wat je er kan beleven en welke plaatsen je kan bezoeken. Zeker als de items die bezocht zijn je ook wel wat lijken. Er zijn heel veel reisverslagen met een camper op internet te vinden. Even wat voorbeelden:
De Franse kust (NormandiŽ)
Denemarken met de camper
Oostenrijk (Tirol)
De Eifel in Duitsland

 


Andere tips