Fietsvakantie

Als je van fietsen houd, ga je op fietsvakantie
Een fietsvakantie vindt meestal plaats in Europa en nog vaker in Nederland en de omliggende landen. Er is ook zeker niets mis mee om een fietsvakantie in Nederland te houden. Op de fiets zie je heel veel van de omgeving en je zal er verbaasd van zijn hoeveel moois er is wat je anders nooit zou zien.
Ga je op fietsvakantie dan is een goede voorbereiding nooit weg. Met de auto een vergissing maken en 50 kilometer omrijden is vervelend, maar op de fiets is dat weer een paar uur langer onderweg! En moet je alsnog de juiste plaats vinden en naar toe fietsen.
Fietsen tijdens de vakantie kan natuurlijk ook als je op een vaste plek logeert en daar fietsen huurt om de omgeving te bekijken. Of neem je fietsen mee op een fietsendrager. Dan kun je ver weg gewoon lekker op je eigen fiets fietsen.

Verhalen

Om je ideeën te geven over wat een fietsvakantie inhoud kan je om te beginnen ook fietsverhalen lezen. Dan zie je belevingen en tips/links waarmee ze andere fietsers hopelijk helpen. Ook vind je op websites verschillende paklijsten waarin je kan zien wat er door hun allemaal meegenomen wordt als ze op de fiets vertrekken. En aan die tips zal je zeker ook wel iets hebben.

Fietsreizen

Beleef een reis in Europa per fiets, onder begeleiding van een ervaren fietsbegeleider en praat ’s avonds gezellig bij onder het genot van een heerlijk diner in uw goed verzorgde hotel. Zo kun je in het kort de fietsreizen beschrijven. Sportief en gezellig, maar wel met routes die voor iedere fietser met een normale conditie en gezondheid mogelijk zijn. Met uw eigen fiets of met een elektrische huurfiets voor een klein beetje extra hulp.
Stap op de pedalen en verken met diverse mooie fietsgebieden in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Slovenië.Meer fietsvakanties

Een andere organisatie is aktiva-tours. Deze organiseert licht actieve en individuele fietsvakanties voor jong en oud. Dit kan in de landen Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk en nog veel meer landen. De overnachtingen vinden plaats op diverse plekken. Men kiest een bepaald land en daarna een bepaalde route uit. Fietsvakanties

RCN groepsvakantie op de fiets

Geniet op de fiets van een oase van rust in een historisch en betoverend decor. Gedurende de 15-daagse fietsgroepsvakanties van RCN verblijft u op één vaste standplaats. Dit betekent geen gedoe met verkassen en inpakken, waardoor u alle tijd kunt besteden aan relaxen en genieten van de prachtige omgeving. Wel zo fijn toch?
Voor deze groepsvakantie kijk op fietsgroepsvakanties

Fietsroutes

Bossen of polders, vlaktes of heuvels, lange- of korte routes, voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld de Veluweroute langs Het Nationaal Park Veluwezoom. Op deze tocht is soms flink klimmen geblazen. Zeker de moeite waard.
Kijk op de site fietsen één twee drie voor veel fietsroutes. Maar ook een fietsprikbord, vragen en antwoorden van bezoekers en testen van fietsen. Hier moet je dus ook even gekeken hebben voor je fietsvakantie.

Fietsknooppunten volgen

Tegenwoordig kun je ook door heel Nederland de bordjes van het fietsnetwerk volgen. Via deze knooppunten kun je zelf de lengte en de route bepalen van de fietsroute die je gaat volgen. Als je de tijd hebt kun je zo via de mooiste route een rondje Nederland maken.
Voor een paar euro koop je bij Bol.com een Fietsknooppunten routeplanner waarop je alle knooppunten die er zijn kunt vinden. De routes kun je opschrijven op routekaartjes en dan aflezen als je op de fiets zit. Een makkelijke manier van een route volgen.

Fietsland

Nog veel meer routes en andere informatie vind je op de website Nederlandfietsland en daarmee heb je dus weer vele mogelijkheden om een leuke trip te vinden in de buurt van je vakantiestek. Zo kun je nog meer van de omgeving te zien.

Fietskaarten

Het is ook wel belangrijk om goede fietskaarten te hebben. Bij Bol.com vind je vele fietskaarten en kun je ze online bestellen. Ook handig is dat de kaarten thuisbezorgd worden of dat je ze makkelijk en gratis in de winkel kunt afhalen.
Fietskaarten

Het weer

Ga je een dagje fietsen dan is het wel handig om te weten of het mooi weer blijft. Kijk even op de site van Meteo Consult en je weet het binnen een paar minuten.
En ben je toch bang dat het wat slechter zal kunnen uitvallen? Zorg dan in ieder geval voor lekkere goedzittende regenkleding.

Spannend

Naast iedere bocht zie ik een afgrond. Even slikken, ogen dicht, en ik zet af. In no-time dender ik de berg af. Slippend, remmend, stotend, trappend, stuiterend. Dood- en doodeng, maar wat een kick. De adrenaline spuit uit al je gaten.
De jongen die dit schrijft in een reisgids, is met een mountainbike downhill gegaan in Torbole, een dorpje aan het Italiaanse Gardameer.
Ja fietsen kan ook op een mountainbike door bossen en op flinke heuvels. Er zijn zelfs plaatsen waar je met de lift en fiets omhoog gebracht kan worden en dan kan je een prachtig pad volgen van de berg af waardoor je wel heel goed moet opletten maar niet moe wordt van het vele omhoog fietsen. Deze routes gaan trouwens op sommige stukken best even omhoog dus een beetje inspanning heb je echt wel hoor!Fietsen in Frankrijk

Fietsen in de bergen is iets speciaal. De ene doet het om rustig te genieten van de adembenemende landschappen. De andere doet het al zwoegend en zwetend om dan helemaal uitgeput de top in recordtijd te bereiken. Het is maar waar je je voldoening uithaalt. En dat kan je zeker tegenkomen als je gaat Fietsen in Frankrijk . Veel leuke informatie.

Meer tips

Op de site vakantiefietser kan je ook heel veel informatie vinden. Het is een Belgische site die wil informeren over fietsreizen en alles wat daar bij komt kijken.

Als je trouwens voor een fietsvakantie gaat zorg dan ook dat je alle juiste spullen ervoor hebt. Zowel kleding als reserve spullen voor op de fiets.

Aanbiedingen

Single fietsvakanties

Kinderen en fietsen

Als kinderen mee gaan dan zijn er verschillende manieren. De allerkleinsten 'fietsen' mee in een kinderzitje. Voor kleinere en grotere kleuters is de aanhaakfiets ideaal. Op sleeptouw genomen door vader of moeder kunnen de kleintjes zelf bepalen of ze mee willen trappen of niet. De meeste kinderen kunnen vanaf hun zesde jaar al heel behoorlijk fietsen en dan kunnen ze op hun eigen kinderfiets mee. De afstanden per dag worden dan wel wat minder! En ook snel downhill op een mountainbike is er met de kinderen niet bij. Dat zou al gauw te gevaarlijk zijn. Het is trouwens sowieso wel handig voor kinderen om een helm te dragen als ze veel gaan fietsen.

Romantisch avontuur

Misschien wil je wel een waddentocht maken. Voor deze tocht gaat je eerst naar Texel. Neem dan vanuit de Cocksdorp de boot “De Vriendschap” naar Vlieland. Onderweg word je geraakt door de ruige schoonheid van de Waddenzee. Eenmaal aangekomen op Vlieland brengt een omgebouwde legertruck je naar de bewoonde wereld. Daar huur je fietsen om dit mooie en smalle eiland te verkennen. ‘s Middags gaat de boot weer terug naar Texel. Inderdaad, over een romantisch avontuur gesproken....
Voor meer info kijk op Texel.nl en/of Vlieland.nl

 


Andere tips

Indonesië reizen

Cewe
FotoserviceHappen
en
StappenBasic
Travel
vakantiewoningenCanvas
Holidays